Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Gradsko pozorište: Premijera „Razrednog neprijatelja“ u petak

Gradsko pozorište: Premijera „Razrednog neprijatelja“ u petaktrg_fontane

Premijera predstave „Razredni neprijatelj“ Dramskog studija mladih održaće se 26. marta, od 19 časova, najavljeno je iz Gradskog pozorišta Bečej.

Predstava „Razredni neprijatelj“ rađena je po poznatom dramskom tekstu britanskog pisca Najdžela Vilijamsa. Ovaj komad, često izvođen u omladinskim pozorištima širom planete, govori o nasilju među maloletnicima, ali pre svega o odnosu društva prema mladima.

Glas ovih napuštenih i zapuštenih mladih ljudi, gotovo zaboravljenih od svih – pre svega od roditelja, a onda i institucija i samog sistema – može da se čuje jedino kroz sočan i eksplicitan jezik buke i besa. A iza agresije i nasilja krije se vapaj ranjenih duša, po rođenju predodređenih za nesreću, kao skriveni poziv u pomoć onih koji su prepušteni sami sebi, zaboravljeni u najgoroj učionici najgore škole – u najgorem vremenu.

Ovaj izvanredni pozorišni komad o nasilju u društvu – ali i o nasilju društva – aktuelniji je nego ikad, s obzirom na to da smo okruženi agresivnim i nasilnim ponašanjem sa svih strana: u školi, na poslu, na ulici, na stadionima, na televiziji, pa čak i u parlamentu. Osam srednjoškolaca pokazaće ima li izlaza iz tog začaranog kruga.

Režija: Igor Pavlović. Igraju: Teodora Zdravković, Vanja Bojović, Stasja Štrbački, Katarina Milić, Katarina Jakić, Gordana Adamov, Andrija Dimitrov, Boris Dimitrijević i Dimitrije Tucakov.

Drugo izvođenje predstave zakazano je za 27. mart, od 19 časova.

„S obzirom na novonastale okolnosti i na dodatno smanjenje broja publike, molimo za razumevanje sve koji su do sada nabavili ili rezervisali karte – biće neophodno publiku rasporediti na ova dva igranja. Dolazak u petak ili u subotu morate potvrditi putem mejla [email protected] ili na broj telefona: 021 6915 336 (od 8-14 časova). Oni koji žele da im se vrati novac od karata, to mogu da učine u prostorijama Gradskog pozorišta“, saopšteno je iz pozorišta.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *