Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Institut za javno zdravlje Vojvodine: Novi porast broja obolelih od Covid-19

Institut za javno zdravlje Vojvodine: Novi porast broja obolelih od Covid-19trg_fontane

U poslednjih 24 sata u Vojvodini je registrovano 110 novih slučajeva Covid-19, među kojima je 55 iz Novog Sada. U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u Južnobačkom, Zapadnobačkom, Sremskom, Srednjebanatskom, Severnobanatskom i Južnobanatskom okrugu.

Registruje se sve veći broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike, a raste i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija, navodi se u današnjem (7. jul) saopštenju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Od početka epidemije u Srbiji u martu, do 6.7.2020. godine u Novom Sadu je registrovano 718 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, dok je u istom periodu u AP Vojvodini registrovano ukupno 1.985 slučajeva.

Zdravstveni sistem AP Vojvodine je pod sve većim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja. Epidemiološka situacija u AP Vojvodini i je nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Gradu Novom Sadu, piše u saopštenju IZJZV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *