Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Izbori u Bečeju: Rezultata još nema, izlaznost oko 57 odsto

Izbori u Bečeju: Rezultata još nema, izlaznost oko 57 odsto845izbori_dzakovi

U Srbiji su danas, 3. aprila, održani predsednički izbori, vanredni parlamentarni i izbori za skupštinu Beograda i još 13 gradova i opština, a pravo glasa imalo je 6.502.307 građana.

Na predsedničkim i parlamentarnim izborima na teritoriji opštine Bečej pravo glasa imao je 31.771 birač. Izlaznost na teritoriji opštine Bečej do zatvaranja biračkih mesta, 20 časova, prema nezvaničnim podacima političkih stranaka bio je oko 57 odsto.

Izborna komisija opštine Bečej nema podatke o izlaznosti u 20 časova, a prema podacima u 18 časova na četiri ogledna biračka mesta, izlaznost se kretala od 49 do oko 55 odsto.

Opštinska izborna komisija verovatno neće u toku noći saopštiti rezultate izbora u Bečeju, a do 21.15 časova predstavnici biračkih odbora sa samo dva biračka mesta – od ukupno 38 – su odneli glasačke listiće u zgradu opštine, Izbornoj komisiji opštine Bečej.

Do 22 časa nijedan učesnik na izborima nije objavio preliminarne rezultate izbora u opštini Bečej.

Prema rečima predsednika izborne komisije Marka Božovića, do 20 časova nijedan prigovor nije upućen izbornoj komisiji, uprkos tome što je u toku dana bilo primedbi, recimo, prijavljen je slučaj pravljenja nekakvog spiska na jednom biračkom mestu. Prema rečima Božovića nije bilo nepravilnosti koji utiču na tok glasanja, ali bilo je primedbi tehničke vrste i one su otklonjene.

Predsednik izborne komisije rekao je da je izbore u Bečeju posmatralo nekoliko posmatračkih misija, te da su posmatrači imali mobilne timove, a najavili su da će se pojaviti i u Izbornoj komisiji opštine Bečej nakon 21 čas, međutim, novinar Bečejskog mozaika ih do pola deset uveče nije uočio.

Redakciji Bečejskog mozaika su građani prijavili da na jednom biračkom mestu u nekom trenutku nije korišćena UV lampa, da se na drugom biračkom mestu lista onih koji su glasali od kuće nije nalazila na biračkom mestu…

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *