Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Na sednici SO Bečej: Kandidat za predsednika opštine Vuk Radojević

Kandidat za predsednika opštine Vuk Radojević000nova vlast

Na 36. sednici Skupštine opštine Bečej koja je sazvana za 18. april biće izabran novi predsednik opštine, njegov zamenik i opštinsko veće.

Odbornici lokalnog parlamenta biće obavešteni o prestanku funkcije predsednika opštine Bečej, jer je Dragan Tošić preminuo 29. marta.

Prestankom funkcije predsednika opštine, prestao je mandat i zamenici predsednika opštine Svetlani Vuletić, kao i članovima opštinskog veća Dalili Dujaković, Danetu Mandiću, dr Anđelku Miškoviću, Dušanu Milovanovu, Draganu Kovačevu, Emeši Đere Dečov i Balažu Serdi.

Kandidata za novog predsednika opštine, dr Vuka Radojevića, u skladu sa zakonom, predložio je predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš.

U materijalu za sednicu Skupštine ne nalaze se imena kandidata za zamenika predsednika opštine i opštinskog veća, jer njih, na istoj sednici lokalnog parlamenta, predlaže novi predsednik opštine.

Na zasedanju lokalnog parlamenta biće konstatovane ostavke dvoje odbornika, Lasla Bonifarta (izborna lista SVM) i Sofije Radojević (izborna lista SNS), a potom će biti potvrđeni mandati novih odbornika.

Trebalo bi, zatim, da budu imenovani i na prethodnoj sednici Skupštine opštine razrešeni članovi nadzornog odbora JP Toplana – a kandidati na te funkcije su diplomirani inženjer informatike Zoltan Šari (1988) za predsednika i diplomirana inženjerka šumarstva Tamara Cvejanov (1964). Mesečna naknada za rad predsednika nadzornog odbora je 35.000 dinara, a člana 25.000 dinara.

Novi član nadzornog odbora Turističke organizacije opštine Bečej biće diplomirani pravnik Vuk Milošević (1991) na predlog odborničke grupe SNS, jer je dosadašnja članica Nataša Brankov podnela ostavku.

Na sednici će biti imenovani i članovi upravnog odbora Turističke organizacije opštine Bečej. Prethodno su predsednik tog tela Nandor Tot podneo i član Damir Ristić podneli ostavke na te funkcije.

Po predlogu odborničke grupe SNS novi predsednik upravnog odbora Turističke organizacije trebalo bi da bude diplomirani inženjer poljoprivrede Branislav Nešić (1994), a član apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu David Tufegdžić (1999).

R.M. (Opširnije u Bečejskom mozaiku 14. aprila)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *