Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Negativ: Ko pravi divlju deponiju na Tisi?

Ko pravi divlju deponiju na Tisi?

Na obali Tise, na nekadašnjem hipodromu, na površini koju je lokalna samouprava prodala privatnoj firmi za izgradnju akvaparka, odnedavno postoji svojevrsna divlja deponija.

Po sastavu otpada – plastično cveće, jednokratne saksije, osušene biljke i odsečene sitnije grane – stiče se utisak da je reč o otpadu koji bi mogao da nastane u Javnom preduzeću Komunalac.

Juče oko dva sata popodne tamo je viđen manji kamionet koji je istovarao sveže grane.

Dan kasnije na toj lokaciji jedna žena je skupljala sitne grane.

Na pitanje da li zna ko donosi grane na to mesto, odgovorila je: „Komunalci. Jednom sam ih videla i dva puta sam videla i kako su mleli. Više ih nisam videla, a ja svaki dan dolazim ovde zato što nemam ogreva. Oni su meni to dozvolili“.

Upitana da li je radnike Komunalca pitala da li može da nosi grane, ona je rekla: „Da. Jer ove deblje grane oni ne mogu da melju. I onda mogu da to nosim. Ja svaki dan dolazim, sad ih ne vidim, a moj sin, kad se ovde šetao, on ih je video da oko pola dva, dva donose ovde. I onda meni kaže: ’mama, doneli su drva’. I ja sutradan dođem. Ostalo oni posle izvesnog vremena samelju zato što prodaju to“.

Danas je novinar Mozaika u razgovoru sa pravnikom preduzeća Vukom Miloševićem dobio informaciju da on nema podatke o tome ko pravi divlju deponiju na nekadašnjem hipodromu, ali da će proveriti, s obzirom na to da je vršilac dužnosti direktora opravdano odsutan.

Potom je Milošević saopštio da je obavestio rukovodioce Komunalca i da se otklanja divlja deponija.

On je rekao da misli da to smeće tamo nije odneo Komunalac, a na opasku novinara da je žena koja se našla na toj lokaciji rekla da su radnici Komunalca tamo ostavljali grane, odgovorio je da je moguće da su to tamo privremeno ostavili.

Danas oko podneva mehanizacija s oznakom DTD-a radila je na lokaciji divlje deponije.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *