Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Gradsko pozorište: Komedija „Ručni rad“ 1. marta

Komedija „Ručni rad“ 1. marta

U Gradskom pozorištu Bečej 1. marta biće prikazana komedija „Ručni rad“.

Crnohumorna predstava „Ručni rad“, prema oceni kritike, resko i duhovito, rasvetljava samo tri ženska principa, premda ih ima skoro koliko i žena.

Tri koja su izdvojena i u fokusu su reditelja Milana Neškovića i glumica Dare Džokić, Isidore Minić i Branke Šelić su zapravo stereotipi ponašanja.

Predstava „Ručni rad” rađena je prema priči francuskog pisca Žana Kloda Danoa, a govori o položaju žena koje ne primećuju da su žrtve svog okruženja, supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu…

One stiču jaku i iskrenu empatiju prema drugim ženama, a gube je prema sopstvenom životu.

Prvi princip predstavlja žene koje prepuštaju drugima da rešavaju sve njihove probleme, jer su ih ubedili da su same za to nesposobne.

Drugi princip obuhvata žene kojima je naizgled sve jasno, koje preziru muškarce, posvećene su borbi za prava žena, ali dele pogrešne i besmislene savete i rešenja, jer ne znaju da se izbore sa problemima u svojoj kući pa izmišljaju svoj život superheroine prikrivajući tako sopstvenu nemoć.

U okviru trećeg principa susrećemo nesrećne žene koje nikada nisu imale nikakav fizički kontakt sa muškarcem, koje svi ubeđuju da su zbog toga blagoslovene, a one ipak žude za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju… One pate i sažaljevaju sebe do te mere da postaju potpuno neprivlačne bilo kom muškarcu, a skrivaju se u religioznosti, koja je još jedna fasada.

Predstava počinje u 20 časova a cena ulaznice je 1.000 dinara.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *