Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Bečejska premijera: „Kompletna istorija pozorišta (ukratko)“

„Kompletna istorija pozorišta (ukratko)“(Foto: FB Gradskog pozorišta/Lea Bodor)

Bečejska premijera predstave „Kompletna istorija pozorišta (ukratko)“ zakazana je za 1. jun u Gradskom pozorištu.

Predstava je nastala po motivima teksta Meta Tompsona, u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

O predstavi: Može li se kompletna istorija pozorišta prikazati u jednoj predstavi? Na to pitanje pokušaće da odgovore: Viljem Šekspir, Bil – genije, bard sa Ejvona, najveći od najvećih, nije baš siguran šta radi ovde, jako je gladan; Sara Bernar – najčuvenija glumica ikad, nezaustavljiva snaga, impozantno scensko prisustvo, problem sa kontrolom besa, odigraće sve sama viseći s lustera… ako pre toga ne ubije Bila; Konstantin Stanislavski, Kosta – jedan od najuticajnijih pozorišnih mislilaca, čvrsto je uveren da je predstavu moguće uraditi uz individualni rad na pokretačima psihičkog života uloge, osvešćivanje unutarnjeg scenskog samoosećanja, razmatranje glavnog zadatka i osnovne radnje, i… tako dalje; i Onaj četvrti – upravnik pozorišta koji liči na dramskog pisca koji liči na zaštitara koji liči na reditelja, koji liči na… ma skapirali ste. A tu su i sijamska borbena ribica, Patkica Žutkica, Cecilije Stacije i prijateljica Slađa iz osnovne škole, svi u plemenitoj misiji da otplate upravniku kredit za stan. Hoćemo reći – da spasu pozorište od nestajanja!

Reditelj: Igor Pavlović. Adaptacija i dramaturgija: Mina Petrić. Igraju: Simonida Mandić, Rade Maričić, Srđan Kner i Ivan Đurić.

Bečejska premijera predstave počinje u 20 časova.

Cena ulaznice je 800 dinara. Rezervacije: 021/6915-336 (od 8 do 14 časova) ili [email protected].

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *