Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Sekretar za turizam u Bečeju: Konkursi, sajam – najavljeno uređenje keja

Konkursi, sajam – najavljeno uređenje keja

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević danas je u Bečeju sa predsednikom opštine Vukom Radojevićem i njegovim saradnicima razgovarao o ulaganjima u turizam i privredu u opštini.

Ivanišević je rekao da je sekretarijat na čijem je čelu u prethodnom periodu obezbedio „više od 10 miliona za podršku privrednim subjektima na teritoriji ove opštine. Mi ćemo danas obići jedan od subjekata da se uverimo da se sredstva troše na namenski način“. Novinarima je saopšteno da se radi o Ribnjaku.

Ivanišević je obećao podršku Bečeju na sajmu turizma u Novom Sadu krajem novembra rekavši da „hoćemo da istaknemo ovako uspešne opštine u oblasti turizma“.

Najavio je i novi konkurs sekretarijata iz oblasti telekomunikacija, „jer hoćemo da besplatnim internetom opremimo sva turistička mesta“, kao i konkurse tokom 2024. u oblasti privrede i turizma.

Radojević je kazao da je „neophodna ovakva vrsta saradnje između lokalne samouprave i Pokrajinske vlade kako bismo dodatno isprofilisali prioritete na lokalnom nivou, i uz pomoć pokrajinskog sekretarijata realizovali u 2024. godini“.

O razvoju turizma u Bečeju Radojević je rekao da su postojeći smeštajni kapaciteti prošireni i izgrađeni su novi, da je povećan broj turista koji dolaze u Bečej i da se razvija manifestacioni i sportski turizam.

Novinari nisu dobili precizan odgovor na pitanja o izgradnji plaže na Tisi (za izradu projekta je opština već dobila novac) i o sudbini najavljene izgradnje akvaparka (opština je pre nekoliko godina placeve za tu namenu prodala privatnoj firmi), ali im je rečeno da će kej na obali Tise biti uređen.

Radojević je kazao da je opština konkurisala za projekat prekogranične saradnje (IPA projekat) sa partnerima iz Mađarske i, kako je rekao, prošla je sve faze evaluacije.

„U pitanju je uređenje tiskog keja, uređenje dolme, gde je naše učešće, opštine Bečej, negde u visini od 1,2 miliona evra i sa tim sredstvima je predviđeno da se kompletno uredi tiski kej“.

Radojević je rekao da od „1,2 miliona evra 80 odsto su bespovratna sredstva od Evropske komisije, a 15 odsto je naše učešće, gde ćemo imati mogućnost da apliciramo kod Pokrajinske vlade za finansije, da nam oni obezbede tih 15 odsto, tako da bi za opštinu Bečej praktično to značilo bez nekih dodatnih finansijskih izdvajanja, što je, složićete se, sjajno, 1,2 miliona evra za našu opštinu jesu značajna finansijska sredstva“.

Predsednik opštine nije odgovorio na pitanja u vezi sa izgradnjom plaže, rekavši da „biće detalja, ne bih da žurim bez dogovora sa partnerima“.

K.D.F. (Opširnije u Bečejskom mozaiku 10. novembra)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *