Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Krizni štab – Vlada Srbije: Ugostitelji za Novu godinu radiće do 18 časova

Krizni štab – Vlada Srbije: Ugostitelji za Novu godinu radiće do 18 časovatrg_fontane

Vlada Srbije usvojila je danas, 29. decembra, odluke Kriznog štaba da restorani i kafići 31. decembra i 1. januara rade do 18 sati, a prehrambeni objekti do 20 sati, potvrđeno je za N1 u kabinetu premijerke Ane Brnabić.

Krizni štab je 28. decembra doneo odluku da 31. decembra i 1. januara, restorani i kafići rade do 18 sati, dok će prehrambene prodavnice i tržni centri moći da rade do 20 časova.

Krizni štab je odlučio i da neće biti organizovanog dočeka Nove godine niti reprize.

Posle 1. januara ugostiteljski objekti mogu i dalje da rade do 20 časova.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je danas da je Srbija i dalje u teškoj i ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji, zbog čega Novu godinu treba dočekati na drugačiji način.

„Na prvi pogled čini da pada broj zaraženih i hospitalizovanih, ali i dalje je visok broj umrlih. Ovog puta moramo na drugačiji način dočekati Novu godinu, ne kao što smo navikli“, rekao je Tiodorović za TV Prva.

„Većina Kriznog štaba je bila za mere koje smo predložili, da nema organizovanog dočeka Nove godine, ali ni reprize. Opet ćemo 11. januara procenjivati situaciju, kada ćemo videti hoćemo li popuštati ili pojačavati mere“, naglasio je on.

„Jedino što me plaši, da li će privatne žurke, manje ili veće, možda biti veliki rizik u narednom periodu“, upozorio je on i predočio da oni koji prave takva okupljanje treba da znaju da su „možda i oni na redu, a da neće biti mesta u bolnicama“.

„Posle 15. do 20. januara ćemo imati novi talas, koji neće biti ništa manje žestok nego ovo što smo imali do sada, ukoliko se prave takve žurke“, ukazao je Tiodorović.
Tiodorović je rekao da epidemijska kriva ima tendenciju blagog pada, ali je zabrinjavajuće da je i dalje veliki broj umrlih i to što su bolnice pune.

Sa vakcinacijom u januaru, možemo u februaru imati broj imunih na nivou od 40 do 50 odsto, čime se približavamo onom broju neophodnom za kolektivni imunitet i verujem da od proleća naš život može početi da liči na onaj pre korona, rekao je član Kriznog štaba.

Prema zvaničnim podacima, od 27. do 28. decembra u 15 sati u Srbiji su preminule 43 osobe od posledica koronavirusa, a ukupan broj umrlih je 3.073, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Od 27. do 28. decembra do 15 časova u Srbiji na koronavirus je testirano 11.190 osoba, a registrovano je 2.559 slučajeva zaraze. Na respiratorima je 288 pacijenata. Ukupno je hospitalizovano 9.728 osoba.

B.M. (FoNet, N1, RTS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *