Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Mézesdűlői pogány fesztivál: Lovaglás, íjászkodás, koncertek

Lovaglás, íjászkodás, koncertek(Ilustracija: pexels.com)

Szeptember 8. és 10. között harmadik alkalommal szervezik meg Óbecsén a Schultz-tanyán a Mézesdűlői pogány fesztivált, amelyen kézműves termékekkel, étellel, itallal és életmódminőség-javító előadásokkal, tűzszertartásokkal várják a polgárokat a szervezők.

„Azon dolgozunk lelkes csapatunkkal, hogy felelevenítsük őseink természettisztelő lelkületét, hogy újra mindenki számára élővé válhasson mi egykor erős volt. Célunk, hogy az ember újra része legyen a természetnek, lelkületében, kortól, nemtől függetlenül, mint egy nagy ősi család, mint ahogy őseink idejében volt“, áll a rendezvény bejelentőjében, amelynek célja, hogy a helyi szerbek és magyarok életét közelebb hozza egymáshoz, kutatva és feltárva gyökereik egységes vonulatát.

A fesztivál szeptember 8-án 16 órakor pogány szertartással kezdődik, amelyet Szemző Gábor ceremóniamester vezet.

Szeptember 9-én 15 órakor a résztvevők Pavle Roković, a keleti orvostudomány doktorának előadását kísérhetik figyelemmel, 16 órakor kezdődik a Sólyom Hagyományőrző Egyesület lovasműsora, amely után lovaglásra is lesz lehetőség.

Este fél kilenc körül a budapesti Dáriusz spirituális rapegyüttes, majd 22 órakor a belgrádi Vartra fúziós zenekar szerepel a fesztiválon.

Szombaton lesz még íjászkodás, gyermekprogramok, vegán konyha, de pogány menyegző is.

Az első Mézesdűlői pogány fesztiválon mintegy ötvenen, a következőn pedig már 250-en vettek részt. Ez, a szervezők szerint, azt bizonyítja, hogy van igény erre a rendezvényre.

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *