Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Kaszás Krisztián profi focista: A labdarúgás a világ legszebb sportja

A labdarúgás a világ legszebb sportja844kaszas_krisztian1

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a közmondás, amely az óbecsei Kaszás családra is érvényes.

Az egykori profi, kiváló óbecsei labdarúgó Kaszás Attila fia Krisztián is a foci világában jeleskedik. A huszonöt éves fiatal labdarúgó Magyarországon, Kaposváron él és hivatásos labdarúgó.

Mikor kezdtél sportolni?

– Ötévesen kezdtem el sportolni, de valójában beleszülettem ebbe a világba, hiszen édesapám is profi labdarúgó volt, majd edzoként folytatta pályafutását.

Gyerekként azonnal a focit választottad?

– Kíváncsi gyerek voltam, surun kértem apukámat, hogy vigyen magával az edzésekre. Eloször csak figyeltem a felnottek munkáját, majd amikor végre elértem a megfelelo korhatárt, én is megkezdtem az edzést, az akkor még FK Becej legkisebbeket tömöríto csapatában.

Kitol tanultad az alapokat?

– Az elso edzom Budimir Bašic volt, akitol sokat tanultam és valószínuleg az o hatására lettem védo játékos. De még nagyon fiatal voltam, amikor az elso alapokat apámtól és nagyapámtól tanultam meg, aki kiskoromban rengeteget foglalkozott velem. Emlékszem nagyapámra, ha kellett, akkor a kerékpár vázán vitt az edzésre, csak hogy odaérjek idoben. Ha erre visszagondolok, mosolyt csal az arcomra.

További klubjaid?

– A karrieremet egészen tizennyolc éves koromig az FK Becej, majd késobb az OFK Becej korosztályos csapataiban töltöttem, majd a felnottek között is itt mutatkoztam be. Itt tapasztaltam meg a foci árnyoldalát is, mégpedig azt, hogy nem mindig az játszik, aki a képességei alapján megérdemli. Talán emiatt is döntöttem úgy, hogy elszerzodök, s pályafutásomat külföldön folytatom. Tizenkilenc évesen Szegedre, a SZEOL csapatába igazoltam, majd több csapatban is megfordultam Magyarországon. 2021 nyarán kerültem a Kaposvári Rákóczi FC csapatához, amely 2020-ban még az elso osztályban játszott.

Megterhelo egy labdarúgó napja?

– Kaposváron szinte katonai rendszerben élünk a felkészülés alatt, amikor napi két edzésünk van. A délelotti edzés folyamán a taktikai és technikai elemeket gyakoroljuk, délután pedig a fizikális részen van a hangsúly.

Mit tartasz legnagyobb sikerednek?

– Legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy tudomásom szerint, jelenleg óbecseiként egyedül én rendelkezem profi szerzodéssel, ami elég jól hangzik, ha már a világ legpopulárisabb sportjáról van szó.

Ki a példaképed a fociban?

– Kimondott ideálom nincs, de legközelebb Sergio Ramos játékstílusa áll hozzám.

Mit tervezel a továbbiakban?

– Mivel most vagyok pályafutásom legszebb éveiben, nem titok, hogy a közeli terveim között a még nyugatabbra való szerzodés szerepel.

Mit üzensz a mai gyerekeknek, akik focisták szeretnének lenni?

– Sokan azt gondolják, hogy a focisták élete könnyu, de a családtól való folyamatos távollét nagyon megterhelo tud lenni. Emellett még rengeteg lemondással is jár, például a hétvégék nálunk soha nem a pihenésrol szólnak, de nincsenek ünnepnapok sem. Valóban sok kitartás szükséges ahhoz, hogy egy olyan szintre eljusson valaki, hogy vígan meg tudjon élni a fociból. Mindezek ellenére minden fiatalnak, ha ezen a pályán gondolkodik, azt javaslom, hogy vágjon bele és legyen kitartó. A labdarúgás a világ legszebb sportja, és felbecsülhetetlen érzés az, amikor a mérkozés végén gyoztesen, megtapsolva vonulsz le a pályáról.

Ricz Róbert (Fotó: Rákóczi FC)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *