Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Marica

Maricatrg_fontane

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je u „Kažiprstu“ da su „iscrpljeni svi elementi za pregovore“ i najavio štrajk 13. juna.

On kaže da sindikat traži poboljšanje materijalnog položaja pripadnika policije, dodajući da se nada da će ponovo razgovarati s ministrom policije Ivicom Dačićem. Prema njegovim rečima, ukoliko Sindikat policije bude stupio u štrajk u ponedeljak, a prethodno i Nezavisni sindikat policije od 10. juna, policija će obezbediti samo minimum procesa rada. Policija bi se u tom slučaju ograničila samo na teža krivična dela, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a bila bi smanjena njena prisutnost na ulici i ne bi obezbeđivala javne skupove i sportske manifestacije, najavio je Mijailović.
Da podsetimo tokom aprila je bio organizovan štrajk prosvetara koji je trajao do 1. aprila, uoči Uskrsa štrajk žeđu i glađu započeo je Tomislav Nikolić koji je trajao dok lider naprednjaka nije pojeo jaje, a nedavno su protestovali pripadnici Radikalne stranke zbog hapšenja Ratka Mladića. Posle protesta pristalica Voje, Vjerice i Nataše usledilo je mnoštvo optužbi i kletvi u vezi nemira tokom prosjedovanja.
Pre nekoliko dana je okončana blokada puteva koji su organizovali poljoprivredni proizvođači i trajala je do subvencija.
Ostaje da se vidi kakav će epilog imati najavljen štrajk.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *