Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Mladoj novinarki hitno potreban novac za lečenje: Akcija za Marinu

Mladoj novinarki hitno potreban novac za lečenje: Akcija za Marinutrg_fontane

Mladoj novinarki Marini Kovačev (28) iz Bečeja hitno je potrebno 16.000 evra do kraja aprila meseca, kako bi u Istanbulu nastavila lečenje nakon operacije tumora na mozgu, saopštila je Novosadska novinarska škola, u kojoj je ona zaposlena.

„Marina Kovačev je prošlog leta operisala tumor, a sada nastavlja terapiju na klinici Sante Plus u Istanbulu. Novac kojim je porodica raspolagala i fond koji je prikupljen tokom novembra i decembra prošle godine utrošen je na dosadašnje lečenje. Marini predstoje četiri nedelje zračenja mozga i kičme, i zbog toga se boravak u bolnici produžio na pet nedelja, umesto planirane jedne”, navodi se u saopštenju za javnost.
Novac je moguće uplatiti na račun Marinine majke Svetlane Bošković: Banca Intesa, broj 160-2700100006080-06, a više informacija u uplatama na devizne račune moguće je pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole (www.novinarska-skola.org.rs).
U sklopu akcije prikupljanja pomoći za Marinu Kovačev biće organizovano nekoliko dešavanja. U subotu, 21. aprila, u centru njenog rodnog Bečeja biće organizovan Humanitarni bazar, na kom će svako od zainteresovanih izlagača sa najrazličitijom robom moći da je proda i kasnije donira novac za lečenje Marine Kovačev.
Marina Kovačev završila je osnovne studije novinarstva i master studije menadžmenta ljudskih resursa, a od 2015. godine radi u Novosadskoj novinarskoj školi.
Kao omladinska aktivistkinja učestvovala je u velikom broju humanitarnih akcija i programa posvećenih jačanju ljudskih prava i medijskih sloboda.

Priredio: B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *