Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Na sednici Skupštine opštine: Prodaja opštinske imovine, novi/stari direktori

Na sednici Skupštine opštine: Prodaja opštinske imovine, novi/stari direktoriso_becej

Na 15. sednici Skupštine opštine Bečej danas su usvojena rešenja o prodaji nepokretnosti i građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Bečej.

Prihod opštine od prodaje nepokretnosti i zemljišta biće ukupno 18,2 miliona dinara.

Naime, po rešenju Skupštine opštine o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej, nepokretnost i zemljište u ulici Uroša Predića, stambena zgrada od 248 m2, pomoćna zgrada 81 m2 i građevinsko zemljište 2 ara i 87 m2 (katastarska parcela broj 4944/1 k.o. Bečej) prodaje se u martu ove godine osnovanom pravnom licu „HEB Solutions“ d.o.o. Bečej za 15,2 miliona dinara.

Po rešenju Skupštine opštine o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Bečej građevinsko zemljište površine 57 ari na Petrovoselskom putu (katastarska parcela broj 8047/4 k.o. Bečej) prodaje se u februaru ove godine osnovanom pravnom licu „Real Estate Equipment“ d.o.o. Bečej za 3 miliona dinara.

Inače, za zemljište na Petrovoselskom putu predato je tri ponude, od 3, 6 i 12 miliona dinara, međutim, parcela nije pripala ponuđaču koji je ponudio najvišu, već onom koji je ponudio najnižu cenu, jer su dva ponuđača, „Taberna plus“ d.o.o. Bečej i „De Bemy Grand Commerce“ d.o.o. Bečej, odustala od ponuda.

Na dnevnom redu 15. sednice lokalnog parlamenta bila je i Odluka o stipendiranju studenata.

Po novoj odluci svi studenti, kandidati za stipendije, se jednako boduju, bez obzira na zanimanja koja studiraju i rangiraju se prema ostvarenim bodovima, jer su iz odluke isključena deficitarna zanimanja koja su po staroj odluci imala prednost prilikom ostvarivanja prava.
Opštinsku stipendiju mogu da dobiju studenti koji tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8. Korisnici stipendije mogu da budu studenti od treće godine osnovnih studija i od prve godine studija drugog stepena (master) koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena.

Propisan je i postupak podnošenja prigovora na predlog rang-liste, čime se uvodi sistem kontrole rada komisije i sprečavaju se eventualne greške prilikom rangiranja i utvrđivanja konačne rang-liste.

O predlogu odluke o stipendijama odbornik Nemanja Karapandžić je rekao da bi predlog odluke trebalo dopuniti ili promeniti, jer u konkursu resornog ministarstva za stipendiranje studenata piše da prosečna ocena studenata treba da bude najmanje 9, a u bečejskom slučaju je najmanje 8, te na konkurs ministarstva mogu da se prijave studenti od druge godine studija, a u bečejskom slučaju od treće godine.

Zamenica predsednika opštine Svetlana Vuletić je rekla da studenti sa teritorije opštine Bečej koji žele da se stipendiraju mogu to pravo da ostvare u republici od druge godine studija, a ocena 8 u bečejskom slučaju je stavljena, jer studenti koji ostvare pravo na stipendiju na republičkom nivou, nemaju pravo da dobijaju i od opštine, a studenti koji imaju ocenu ispod 9, ali preko 8, će ostvariti pravo na stipendiju na opštinskom nivou.

Predsednik opštine Dragan Tošić kazao je da u opštini Bečej godinama unazad svi studenti koji ispunjavaju uslove konkursa dobiju stipendiju, čak i ako je njihov broj veći od planiranog broja stipendija, te se iz opštinskog budžeta obezbeđuje dodatni novac za tu namenu.

Odbornici su glasali za dopunu poslovnika Skupštine opštine – za formiranje stalnog radnog tela, komisije za rodnu ravnopravnost u skupštini, koju čine odbornici i koja sve akte skupštine razmatra iz rodne perspektive – ali i za imenovanje direktora sportskog centra i Javnog preduzeća Toplana.
Ustanovu za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ i dalje će da vodi profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani kineziterapeut Čaba Andruško koji je do sada bio vršilac dužnosti direktora, a novi/stari direktor Toplane biće diplomirani inženjer mašinstva Dejan Vuković.

Vuković je izabran na konkursu, kao jedini prijavljeni kandidat, a za direktora sportskog centra nije bio raspisan konkurs, već je Upravni odbor ustanove predložio da sadašnji v.d. Čaba Andruško bude imenovan za direktora ustanove.

Odbornici su usvojili i izmene finansijskog plana Centra za socijalni rad Bečej za ovu godinu, izmenili Odluku o obrazovanju Štaba za vanredne situacije opštine, usvojili izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana vaspitno-obrazovnog rada Predškolske ustanove „Labud Pejović“ Bečej za radnu 2020/2021. godinu i dali saglasnost na Godišnji plan Predškolske ustanove „Labud Pejović“ za radnu 2021/2022. godinu.

K.D.F. (Opširnije u Bečejskom mozaiku 22. oktobra)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *