Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Vanredna izborna skupština OFK Bečej 1918: Nedeljko Vasić je predsednik

Nedeljko Vasić je predsednikNovoizabrani predsednik kluba Nedeljko Vasić

Početkom prošle nedelje, nakon otkazivanja pa ponovnog zakazivanja, održana je vanredna izborna skupština OFK Bečej 1918 na kojoj je dosadašnji zamenik predsednika OFK Bečej 1918 Nedeljko Vasić izabran za predsednika kluba umesto Zoltana Gujaša koji je letos uoči početka priprema za prvenstva Srpske lige Vojvodina podneo usmenu, a u januaru ove godine i pismenu ostavku.

Kako na ovu skupštinu redakcija Bečejskog mozaika nije dobila poziv, slično situaciji prilikom prozivke igrača uoči početka priprema za nastavak prvenstva i predstavljanja novog šefa stručnog štaba Dragana Ivanovića, pozvali smo telefonom Nedeljka Vasića i u telefonskom razgovoru postavili pitanje zašto nije usledio poziv našoj redakciji:

– Ne znam zašto se to desilo i ko je trebao da obavesti novinare. Mislim da pozive prosleđuje Baćan, pa vidi s njim.

Kako nismo bili u prilici da prisustvujemo izboru Nedeljka Vasića, prenosimo šta je on, kako prenose lokalni mediji, nakon vanredne skupštine izjavio prisutnim novinarima: „Valjda ćemo u međuvremenu uspeti da konsolidujemo situaciju u klubu, pa će funkcija biti primamljivija, a ja ću je rado predati drugome. Ne bojim se ja posla, jer najbolje znam koliko ga ima, ali bez para je sve uzalud pričati. Istina, imali smo poslednjih dana razgovore sa ljudima iz lokalne samouprave i dobili obećanje da će pomoći, jer bez toga smo nemoćni“.

Na vanrednoj izbornoj skupštini kluba imenovani su i pojedini članovi upravnog odbora: Dane Branković, Zoran Grbić, Predrag Glušac i Saša Gujanica.

Preostalih šest članova trebalo bi da kasnije budu imenovani.

Članovi nadzornog odbora kluba su Vujica Avramov, Budimir Bašić i Dalibor Novčić.

U sredu, prilikom posete treningu fudbalera Bečeja, u klupskim prostorijama sreli smo novoimenovanog predsednika i zapitali kakva je situacija sa funkcionisanjem kluba jer se rukovodstvo OFK Bečej 1918 još nije oglasio o nalazima Državne revizorske institucije čiji je izveštaj objavljen sredinom decembra 2023. godine.

Naime, po nalazima DRI opština Bečej je u 2022. godini preuzela obaveze i izvršila rashode na ime dotacija sportskom klubu OFK Bečej 1918 u iznosu od 3,6 miliona dinara, bez dostavljenog završnog izveštaja o realizaciji programa sportskog kluba sa fotokopijama kompletne dokumentacije o utrošku sredstava. Na ovaj način izvršeni su rashodi bez validne računovodstvene dokumentacije.

Uskoro se očekuje novi krug dodele novca sportskim organizacijama sa teritorije opštine Bečej iz opštinskog budžeta.

OFK Bečej 1918 je svake godine među dobitnicima višemilionskih iznosa, mada po propisima oni koji nisu pravdali dobijen novac, naredne godine ne mogu da dobiju sredstva iz opštinskog budžeta.

Na sve ovo Nedeljko Vasić je rekao:

– Sređeno je to. Pravdanja su u međuvremenu urađena. Neće biti problema.

Po raspoloživim informacijama, igračima OFK Bečej 1918 je isplaćena poslednja plata iz 2023. godine.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *