Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Testvériség Általános és Középiskola: Nyílt napot tartottak

Nyílt napot tartottak(Foto: Bratstvo)

Nyílt napot tartottak az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola Đura Jakšić utcában lévő épületében, ahol a leendő középiskolásoknak mutatták be az oktatási intézmény szakirányait.

Az iskola azzal a céllal szervezte meg nemrégiben a rendezvényt, hogy a jövendőbeli diákok megismerkedjenek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket az iskola nyújt a középiskolai tanulmányok során.

„Külön jelentősége van annak, hogy Szabadkán és Óbecsén kívül más iskolákban nem folyik magyar nyelvű képzés a sajátos nevelési igényű gyermekek számára. A hosszú éves tapasztalatok alapján az idén is úgy tervezzük, hogy megnyitjuk a pék, a kertész és a fodrász szakokat, és elég sok érdeklődőt várunk a környező községekből is, 30-40 kilométeres körzetből nagyszámú olyan tanuló van, aki a mi iskolánkat választja. Ennek legfőbb oka, hogy intézményünkben minőségi képzés folyik“, mondta újságíróknak Horváth Zoltán, az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola igazgatója, akit az igazgatói poszton júniustól Kurczinák Kiss Szilvia gyógypedagógus-logopédus követ majd.

Az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola két épületben szervezi meg az oktatást, s az intézményben jelenleg 120 sajátos nevelési igényű gyermek tanul.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *