Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

A VMSZ a választásokon: Húsz óbecsei képviselőjelölt

Húsz óbecsei képviselőjelölt

Az előrehozott tartományi választások feltételeinek megteremtése végett Vajdaság parlamentjének képviselői november 16-án a tartományi képviselőház feloszlatásáról döntöttek, s Momo Čolaković házelnök december 17-re kiírta az előrehozott tartományi választásokat.

A választásokon résztvevőknek mindössze 9 napjuk volt arra (november 26-ig éjfélig), hogy a Tartományi Választási Bizottságnak átadják a polgárok hitelesített aláírásaival ellátott választási listáikat.

A Vajdasági Magyar Szövetség önállóan, kisebbségi pártként vesz részt a tartományi és a köztársasági választásokon is.

A VMSZ listája az előrehozott tartományi választásokon, mint az előrehozott parlamenti választásokon is, a Vаjdasági Magyar Szövetség – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! nevet viseli, s Juhász Bálint a listavezető.

A tartományban a VMSZ arra fog összpontosítani Juhász Bálint elmondása szerint, hogy a magyar közösség érdekeit figyelembe véve dolgozzon fontos projektumok, infrastrukturális befektetések megvalósításán, segítse a civil szektort, a művelődési életet és minden más, a magyarságot érintő ügy előbbre vitelét.

A VMSZ 120 nevet tartalmazó tartományi választási listáján öt Óbecse községi tartományi képviselőjelölt van.

A legelőkelőbb helyen, négyes sorszám alatt szerepel dr. Molnár Viktor állatorvos neve, aki jelenleg a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatója.

Őt a 24. helyen Fehér Szabolcs (közlekedési mérnök) követi, 39. Bonifárt László (nemzetközi tanulmányok szakértő), a 69. Szerda Elvira (vegyésztechnikus), a 78. pedig Selymesi Belinda (mezőgazdasági technikus).

A VMSZ a december 17-ére kiírt tartományi és a köztársasági választásokon összesen 20 óbecsei jelölttel indul.

A párt köztársasági választási listáján a 250 jelöltből összesen 15 Óbecse községi.

A lista 38. helyén szerepel Kiss Igor (okleveles politológus), Nákity Szekrény Anetta (okleveles műszaki menedzser) az 53. helyen van, a 73. Alekszander Endre (okleveles gépészmérnök), a 83. Koncz Mónika (szakorvos), a 93. Szilágyi Edit (okleveles jogász), 103. Korponai Lívia (okleveles közgazdász), Lovas Đijanta (zongoratanárnő) a 108., őt Ferencz Boglárka (tanár) követi a 123. helyen, majd Fehér Erzsébet (okleveles biológus) neve szerepel a 148. helyen, Györe István (mérnök) a 168., Boja András (esztergályos) a 178., Kovács Zsolt (kereskedő) a 188., Kiss Zoltán (géplakatos) a 198. és Baksa Attila (géplakatos) a 203. a választási listán.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *