Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Slučaj tragične smrti deteta u Bečeju: Odluka suda o žalbama tužilaštva

Odluka suda o žalbama tužilaštvaFotografija je ilustracija (Foto: pexels.com)

Nakon policijskog zadržavanja do 48 sati, starateljka četrnaestogodišnjeg deteta sa smetnjama u razvoju koje je 19. avgusta preminulo nakon pada sa trećeg sprata zgrade u Bečeju, M. L (rođena 1963), kao i Z. K. (rođena 1967) i državljanka Hrvatske Lj. P. (rođena 1974), koje je uhapsila novosadska policija, puštene su na slobodu 21. avgusta, nakon što je dežurni sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bečeju Karolj Šmit odbio predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju za određivanje pritvora M.L. iz Novog Bečeja, Z.K. iz Bačkog Gradišta i Lj. P. iz Banja Luke koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica iz člana 126. stav 3. Krivičnog zakonika, usled čega je nastupila smrt maloletnog oštećenog lica.

Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju u zakonskom roku izjavilo je žalbe protiv rešenja Osnovnog suda u Bečeju „kojima su odbijeni predlozi za određivanje pritvora osumnjičenim licima. U daljem toku postupka biće ispitani svedoci i sprovedene druge potrebne dokazne radnje“, saopšteno je danas iz Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju.

Po informacijama redakcije Bečejskog mozaika, 24. avgusta će biti održana sednica krivičnog vanpretresnog veća Osnovnog suda u Bečeju u vezi sa žalbama tužilaštva.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *