Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Na sednici SO Bečej: Ostavke i izbori u Centru za socijalni rad i Opštinskom veću

Ostavke i izbori u Centru za socijalni rad i Opštinskom veću

Druga ovogodišnja sednica Skupštine opštine Bečej održana je 22. marta, a na dnevnom redu zasedanja bile su 22 tačke, jer je manje od 24 časa pre održavanja sednice dnevni red dopunjen predlogom Odluke o davanju saglasnosti na nacrt izmene javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga održavanja javnih zelenih površina na teritoriji opštine.

Najzanimljivije tačke dnevnog reda bile su ostavke i niz novih kadrovskih rešenja u Opštinskom veću lokalne samouprave i u Centru za socijalni rad.

Nakon ostavke v.d. direktora imenovan novi/stari direktor

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Radovan Janković manje od mesec dana nakon imenovanja podneo je ostavku na tu funkciju, a za novog vršioca dužnosti direktora imenovana je zaposlena u Centru za socijalni rad, diplomirana psihološkinja Ivona Božović – do imenovanja direktora nakon sprovedenog konkursa, a najduže do godinu dana.

Podsetimo da je Božović prethodnih godina, do oktobra prošle godine, bila direktorka Centra za socijalni rad, kada je podnela ostavku na tu funkciju pozivajući se na lične razloge, te je lokalni parlament za vršioca dužnosti direktora imenovao zaposlenog u toj ustanovi, diplomiranog pravnika Radovana Jankovića.

Na mesto člana nadzornog odbora Centra za socijalni rad ostavku je podnela Milka Čiplić, koja je na tu funkciju imenovana nedavno, krajem novembra 2023. godine, a Radovan Janković je imenovan za novog člana nadzornog odbora, dok je nova članica upravnog odbora socijalne ustanove iz reda zaposlenih postala referentkinja za pravne, kadrovske i administrativne poslove Ivana Marković.

Ostavke članova Opštinskog veća

Nova članica Opštinskog veća za obrazovanje i socijalna pitanja Aleksandra Rajić

Na sednici Skupštine opštine odbornici su konstatovali i ranije podnete ostavke članova Opštinskog veća Anđelka Miškovića, koji je bio zadužen za poljoprivredu i ruralni razvoj i Dragana Kovačeva, koji se bavio privredom i zaštitom životne sredine.

U međuvremenu ostavku u Opštinskom veću podnela i diplomirana pravnica Dalila Dujaković, koja je bila zadužena za oblasti obrazovanja i socijalne zaštite.

Ona će verovatno tokom ove nedelje biti izabrana za direktorku komunalnog preduzeća „Potisje“.

I ostavkama još nije kraj, jer je ostavku na mesto člana upravnog odbora Predškolske ustanove „Labud Pejović“ podnela i Ivana Kekić koja je na tu funkciju imenovana u septembru 2022.

Ko su novi članovi Opštinskog veća?

Novoizabrani član Opštinskog veća Branislav Nešić baviće se poljoprivredom i privredom

Novi članovi Opštinskog veća, diplomirani inženjer poljoprivrede Branislav Nešić, master psihologije Aleksandra Rajić i diplomirani pravnik David Tufegdžić izabrani su tajnim glasanjem, a predložio ih je predsednik opštine Vuk Radojević.

Novi članovi bi trebalo da obavljaju svoje funkcije do isteka četvorogodišnjeg saziva Skupštine opštine koja je konstituisana 21. avgusta 2020.

Po obrazloženju Radojevića, Tufegdžić, koji je do sada bio koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej, u Opštinskom veću će se baviti oblastima omladine, sporta, turizma i saradnje sa medijima.

S obzirom na to da su to do sada bili resori člana Opštinskog veća Daneta Mandića, njegovi resori će, rekao je predsednik opštine, od sada biti investicije i komunalna pitanja.

Nešić koji je do sada radio u nekoliko firmi, u Opštinskom veću će obavljati poslove vezane za privredu i poljoprivredu.

Resori člana Opštinskog veća Davida Tufegdžića su omladina, sport, turizam i saradnja sa medijima

Rajić, koja je do sada radila kao stručni saradnik – psiholog u školama, te u ustanovi socijalne zaštite „Naša čuvarkuća“, u opštinskoj vladi će se baviti pitanjima obrazovanja i socijalne politike.

Pozitivno mišljenje za obavljanje više funkcija odborniku SVM-a

Odbornici su dali pozitivno mišljenja za obavljanje više funkcija Viktoru Molnaru (SVM), koji je od avgusta 2020. odbornik Skupštine opštine, a 9. februara ove godine (nakon vanrednih pokrajinskih izbora u decembru 2023) izabran je za poslanika u Skupštini Vojvodine.

Na zahtev odborničke grupe Za Kraljevinu Srbiju – Svi za Bečej sa mesta zamenice člana opštinske izborne komisije iz POKS-a razrešena je Ivona Korenoj, a na njeno mesto imenovan Damir Ristić.

Viktor Molnar će istovremeno obavljati više funkcija

Odbornici Skupštine opštine usvojili su odluke o angažovanju eksternog revizora, izveštaj o radu Turističke organizacije opštine Bečej za 2023. godinu i plan za 2024, kao i program Gradskog pozorišta i komunalnog preduzeća „Potisje“.

Dopunom dnevnog reda usvojena je izmena ugovora o javno-privatnom partnerstvu za održavanje javnih zelenih površina na teritoriji opštine Bečej, jer je JP Komunalac uputilo molbu opštini da se održavanje i košenje javnih zelenih površina na grobljima na teritoriji opštine Bečej uvrsti u ugovor o javno-privatnom partnerstvu, jer kako je navedeno, ne raspolaže dovoljnim kapacitetima i nije u mogućnosti da održava zelene površine na grobljima – to je poskupelo ugovor o javno-privatnom partnerstvu za održavanje javnih zelenih površina na teritoriji opštine za oko 40 miliona dinara u odnosu na osnovni ugovor koji je zaključen u martu 2023. godine u vrednosti 99,5 miliona dinara bez PDV-a.

K.D.F.

(Opširnije u Bečejskom mozaiku 29. marta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *