Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Parlamentarni i predsednički izbori u Bečeju: Izlaznost u 12 sati 25,4 odsto

Parlamentarni i predsednički izbori u Bečeju: Izlaznost u 12 sati 25,4 odsto845becej_izbori1

U Srbiji se danas, 3. aprila, održavaju predsednički izbori, vanredni parlamentarni i izbori za skupštinu Beograda i još 13 gradova i opština, a pravo glasa ima 6.502.307 građana.

Na predsedničkim i parlamentarnim izborima na teritoriji opštine Bečej pravo glasa ima 31.771 birač.

Građani opštine imaju mogućnost da glasaju na 38 biračkih mesta na teritoriji opštine Bečej koja su otvorena u 7 sati ujutro i biće zatvorena u 20 časova.

Prema podacima Opštinske izborne komisije opštine Bečej izlaznost na teritoriji opštine do 12 časova bila je 25,4 odsto (na četiri ogledna biračka mesta).

 Po podacima novinara sa šest biračkih mesta od 11 do 12 časova izlaznost je bila od 18 do 25 procenata.

Predsednik Opštinske izborne komisije Marko Božović je rekao da izbori u opštini Bečej protiču u redu i da do 12 časova nije bilo nepravilnosti koji utiču na tok glasanja, ali postoje primedbe tehničke vrste i one se otklanjaju. Rekao je da je prijavljen slučaj pravljenja nekakvog spiska na jednom biračkom mestu, ali zvaničan prigovor izbornoj komisiji zasad nije podnet.

U blizni biračkog mesta u Narodnoj biblioteci, prema proceni novinara na udaljenosti manjoj od 50 metara, uočen je izborni bilbord jedne političke stranke, a Božović je rekao da se u zakonu više ne navodi da je na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Ipak, recimo, prozori kancelarije jedne političke stranke u blizini biračkih mesta u sportskom centru prekriveni su papirom, jer se na njima nalazi slika predsednika te stranke.

Neki od članova biračkih odbora na pojedinim biračkim mestima u Bečeju pokušali su da onemoguće novinara Bečejskog mozaika da radi svoj posao i da fotografiše izborni proces.

Prema podacima Republičke izborne komisije, do 10 časova glasalo je 9,59 odsto upisanih birača. Od toga, u beogradskom regionu 8,53 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 8,02 odsto, u regionu Vojvodine 12,32 odsto i u regionu Južne i Istočne Srbije 9,15 odsto.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *