Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Po treći put: Cvetna pijaca u Bečeju

Po treći put: Cvetna pijaca u Bečejutrg_fontane

U subotu je gradski trg u Bečeju bio preplavljen jarkim bojama raznovrsnog balkonskog i baštenskog cveća, sadnica i drugih biljaka brojnih izlagača koji su se okupili na „Cvetnoj pijaci“.

Ova jednodnevna manifestacija u organizaciji Udruženja građana „Bečejska inicijativa građana“ (BIG) i opštine Bečej je treći put održana u našem gradu.
Pored proizvođača i prodavaca cveća i drugog baštenskog bilja, štandove su imali i oni koji se bave očuvanjem starih zanata i izradom dekorativnih i umetničkih predmeta, kao i vlasnici poslastičarskih i kolačarskih radnji. I ove godine je bilo preko 60 izlagača koji su došli iz Novog Sada, Temerina, Čuruga, Zrenjanina, Sombora, Futoga, Beograda, Bajine Bašte, Bačkog Gradišta, Novog Bečeja i Bačkog Petrovog Sela. Lepo vreme je izmamilo građane da prošetaju gradskim trgom i uživaju u lepoti prizora, ali i da kupovinom nekih od ponuđenih vrsta biljaka i cveća oplemene svoje balkone, terase ili cvetne bašte. Čini se da su ove godine najzastupljeniji bili „dan i noć“ kojih je bilo u svim bojama, a čija se cena kretala od 30 do 100 dinara. Tu su i raznobojne muškatle koje su uvek u trendu, od običnih, preko visećih do engleskih muškatli koje su relativno nove na našem tržištu, a čija je cena bila 400 dinara.
Kroz razgovor sa izlagačima čule su se samo reči pohvale i na organizaciju i na domaćinsku ljubaznost, a sa druge strane i organizator je zadovoljan kako odzivom građana tako i brojem izlagača koji je bio na prošlogodišnjem nivou.                                   

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *