Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokrajinska vlada: Trend pada broja obolelih, sve više izlečenih

Pokrajinska vlada: Trend pada broja obolelih, sve više izlečenihtrg_fontane

Epidemiološka situacija u Vojvodini se može okarakterisati kao zadovoljavajuća.

Postoji svakodnevni trend pada broja obolelih, uz konstantno povećanje broja izlečenih pacijenata sa Covid-19 infekcijom, saopštila je danas Pokrajinska vlada.

„Predstoji period pojačanog opreza zbog mogućnosti razvoja novog talasa epidemije. Pažnja će posebno biti usmerena na mere za smanjenje rizika prenošenja virusa u specifičnim sredinama sa većima brojem štićenika i pacijenata, kao i u mestima sa većom naseljenošću. Uz sve preduzete mere i nastavak odgovornog ponašanja svakog pojedinca, zdravstveni sistem Vojvodine će nastaviti, kao i do sada, da pruža neophodne usluge svakom građaninu“, navode iz Vlade Vojvodine.

U Kliničkom centru Vojvodine leči se 119 pacijenata od kojih je 7 na respiratoru. U privremenoj izolacionoj bolnici, u hali 1 Novosadskog sajma boravi 191 oboleli, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju  „Junaković“ u Apatinu 34. U opštoj bolnici u Pančevu hospitalizovano je 177 pacijenata.

Od početka pandemije, na teritoriji Vojvodine je od posledica Covid-19 infekcije preminulo 17 osoba.

Zaključno sa 19. aprilom, ukupno je testirano 4.929 uzoraka pacijenata sa prebivalištem na teritoriji Vojvodine, koji su ispunjavali kriterijum definicije slučaja, od kojih je 536  bilo pozitivno na prisustvo SARS-CoV-2.  

Ukupno su od infekcije izlečena 123 pacijenta.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *