Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Stopirana nabavka za adaptaciju „Bratstva“: Ponuđena cena je 70 miliona viša od procenjene

Ponuđena cena je 70 miliona viša od procenjene

Adaptacija, rekonstrukcija i energetska sanacija objekata ŠOSO „Bratstvo“ u ulici Đure Jakšića zasad neće početi, jer je javna nabavka radova obustavljena 20. februara zbog toga što je jedina podneta ponuda za više od 70 miliona dinara premašila procenjenu vrednost nabavke.

Predsednik opštine Bečej je u svojstvu naručioca obustavio javnu nabavku s obrazloženjem da je nakon pregleda i stručne ocene ponude utvrđeno da je ponuda neprihvatljiva.

Procenjena vrednost javne nabavke bila je 130,8 miliona dinara (bez PDV-a), a rok za podnošenje ponuda 28. decembar prošle godine.

Jedinu ponudu je podnela grupa ponuđača „Krov eko pro“ iz Loznice, „Tesla sistemi“ iz Beograda i „Inter prospekt“ iz Beograda.

Ukupna cena ponude bez PDV-a bila je 204,8 miliona dinara (245,7 miliona dinara sa PDV-om).

S obzirom na to da je ponuđena cena bila viša od procenjene vrednosti javne nabavke, nabavka je obustavljena.

Oko 150 miliona dinara za adaptaciju objekata škole „Bratstvo“, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, obezbedila je pokrajina.

Sada predstoji da lokalna samouprava obezbedi dodatni iznos kako bi nova javna nabavka mogla biti raspisana.

Kompleks škole „Bratstvo“ koji je predviđen za adaptaciju sastoji se o prizemnih objekata izgrađenih oko 1930. i 1950. godine.

Projektom je predviđena sveobuhvatna rekonstrukcija zgrada – od zamene kompletne fasadne i unutrašnje stolarije, krovnog pokrivača i svih unutrašnjih obloga, do električnih instalacija, osvetljenja, grejanja, sistema hlađenja, pristupačnosti za osobe sa invaliditetom i uređenja dvorišta.

Predviđen rok za izvođenje radova, navodilo se u dokumentaciji javne nabavke, bio je 120 dana.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *