Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Program Gradskog pozorišta

Program  Gradskog pozorištatrg_fontane

NA

23. februar:
„Dok cekamo Godoa“ – Predstava dramske trupe „Otelotvorenje“

Predstava „Dok cekamo Godoa“ u režiji Vukašina Randelovica i produkciji novosadske pozorišne trupe „Otelotvorenje“ je imala premijeru prošle godine u Srpskom narodnom pozorištu, a prošle godine osvojila je „Zlatni list“ za najbolje ostvarenje treceg Jesenjeg pozorišnog Kustendorfa, jednoglasnom odlukom žirija, u sastavu glumica Anica Dobra, reditelj Nikita Milivojevic i dramska spisateljica Maja Todorovic.

„Vrlo autenticna, zanimljiva, duhovita i emotivna predstava, kojom vlada talentovan, kompaktan i ujednacen glumacki ansambl i uspeva da jednu inace ne tako jednostavnu dramu prilagodi svojoj generaciji i ponudi novo promišljanje teksta“, obrazložio je žiri.

Igraju: Vladimir – Peda Marjanovic, Estragon – Aljoša Ðidic, Poco – Miloš Lazic, Srecko – Vukašin Randelovic,  Decak – Stefan Beronja.

Predstava pocinje u 20 casova. Cena ulaznice je 250 dinara.

1. mart:
„Tom Sawyer kalandjai“ – predstava Novosadskog pozorišta na madarskom jeziku

Reditelj Zoltan Puškaš kaže da dok je sveta i veka, u tom svetu je i mržnja, kao i verski fanatizam, te da smo u društvenom smislu svi ograniceni. Naravno, želeli bismo da se to promeni. Tom Sojer i ostala deca volela bi da pobegnu – ne samo iz ovog sveta…

Glume: Bence Salai, Robert Ožvar, Blanka Dieneš, David Buboš, Akoš Njari, Šara Hajdu, Noemi Kemeveš (deca), Terezia Figura, Atila Giric, Gabor Pongo, Daniel Gomboš, Atila Nemet, Livia Banka, Melinda Šimon i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Predstava pocinje u 20 casova. Cena ulaznice je 300 dinara.

5. mart:
Književno vece Boška Tomaševica u Kreativnom centru
Gradskog pozorišta

Na književnoj veceri sa Boškom Tomaševicem bice predstavljena njegova nova knjiga „Niko, nigde: pripovest arheologija“ . Radnja romana obuhvata protekli vek. Sudbine dvaju protagonista, oca i sina, ukazuju na izvesno ogledanje jedne u drugoj, na tragicno ponavljanje sinovljevog životopisa u pravcu slicnog životnog puta kakvog je imao njegov otac.

Obojica protagonista završavaju svoj život u anonimnosti (bezimenosti), kao metafori jednog beketovskog Niko-coveka, na simbolickom bezmestnom Nigde. (iz Politike, Zoran Radisavljevic)

Boško Tomaševic (Becej, 1947) studirao je opštu književnost sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu gde je 1982. i doktorirao. Izmedu 1976. i 1990. radio je u novinskim centrima za istraživanje medija i komunikacija.

Posle 1990. držao je predavanja i bavio se naucno-istraživackim radom na univerzitetima: Nansi (1990-1996), Frajburg (1990, 1994, 2001), Bec (1994, 1995, 1996), Erlangen (1998), Berlin (2000, 2001), Ahen (2005) i Inzbruk (1998-2001; 2009). Bavi se oblastima poput poststrukturalisticka književna teorija, ontologija književnosti te odnos pesništva i filozofije.

Clan je Evropske akademije nauka, umetnosti i književnosti, francuskog i austrijskog PEN-a, Francuskog društva pisaca i Austrijskog saveza pisaca.
Književno vece pocinje u 18 casova. Ulaz je besplatan.

7. mart:
Marko Žigmanovic – Koncert pesama Olivera Dragojevica

Koncert pesama Olivera Dragojevica u izvodenju Marka Žigmanovica i njegovog benda iz Subotice traje oko dva sata i sadrži izbor od preko 20 najvecih hitova Olivera Dragojevica. Prateci orkestar cini 6 clanova.

Koncert pocinje u 20 casova. Cena ulaznice je 300 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *