Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Opština Bečej: Program za unapređenje položaja mladih

Program za unapređenje položaja mladih(Ilustracija: pexels.com)

Skupština opštine Bečej krajem januara donela je odluku o izradi programa za unapređenje položaja mladih u opštini Bečej od 2024. do 2026. godine.

Tim dokumentom trebalo bi da se obezbede uslovi za poboljšanje položaja mladih u oblastima od njihovog interesovanja.

„Cilj je da se kontinuiranom i odgovornom politikom mladima omogući da dostignu i ostvare svoje potencijale uz aktivno učešće u lokalnim društvenim aktivnostima, doprinoseći ne samo sopstvenom razvoju, već i razvoju društva uopšte“, navodi se na sajtu opštine.

Program, sa pripadajućim akcionim planom, izradiće radna grupa koju će činiti predstavnici relevantnih institucija i udruženja sa teritorije opštine.

Postupak izrade i usvajanja programa (koji podrazumeva i uključivanje zainteresovanih strana u sve faze donošenja dokumenta javne politike), biće sproveden u skladu sa propisima kojima se uređuje planski sistem u Srbiji.

Nacrt programa i akcioni plan za njegovu realizaciju treba da bude dostavljen Opštinskom veću lokalne samouprave najkasnije do 13. maja ove godine.

Lokalna samouprava poziva zainteresovanu javnost da predloge i sugestije za izradu programa dostavi na elektronsku adresu: [email protected].

Nacrt programa pre usvajanja treba da bude predstavljen javnosti na javnoj raspravi.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *