Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Raspisan kon­kurs za Maj­ske igre: Ter­min odr­ža­va­nja festivala zavisi od epidemije

Ter­min odr­ža­va­nja festivala zavisi od epidemije821majske_igre

Organizacioni odbor Majskih igara raspisao je konkurs za ucešce na 63. Majskim igrama koje bi trebalo da se održe od 17. do 21. maja.

Postoji mogucnost, zavisno od epidemiološke situacije, da vreme održavanje festivala bude pomeren za jun ili septembar, ali se organizator nada da ce Medunarodni festival scenskog stvaralaštva za decu i mlade ipak biti održan u prvobitno najavljenom terminu.

Pravo ucešca na festivalu koji je takmicarskog karaktera, imaju dramske grupe i dramski studiji pri školama, kulturno-obrazovnim centrima, institucijama kulture, kulturno-umetnickim društvima i organizacijama mladih.

Pravo ucešca, u kategoriji decjih pozorišnih predstava, imaju predstave u kojima mogu ucestvovati glumci od 7 do 15 godina starosti. Pravo ucešca, u kategoriji predstava za mlade, imaju predstave u kojima mogu ucestvovati glumci od 15 do 27 godina.

U ovoj kategoriji dozvoljeno je ucešce starijih ili mladih glumaca samo u slucajevima kada to zahteva uloga (do 15 odsto) i oni ne mogu konkurisati za nagrade. Prijave se dostavljaju Organizacionom odboru Majskih igara najkasnije do 23. aprila.

Nakon toga selektor (ili umetnicki savet) festivala, obavlja selekciju najviše 12 predstava koje ce ucestvovati na Majskim igrama.

Pored prijave Organizacionom odboru se dostavlja link na kojem se može pogledati predstava (ili CD sa snimljenom predstavom).

Rezultati selekcije bice objavljeni najkasnije do 30. aprila.

Žiri festivala dodeljuje Zlatni, Srebrni i Bronzani paž, priznanja za najuspešniju žensku, mušku i epizodnu ulogu, režiju, kostimografiju, scenografiju, originalnu muziku i masku. Nagrade se dodeljuju u obe takmicarske kategorije.

Opširnije informacije mogu se naci na sajtu Gradskog pozorišta Becej http://pozoristebecej.rs/majskeIgre.php.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *