Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Rezultati popisa stanovništva: Manjak od 3000 Bečejaca

Rezultati popisa stanovništva: Manjak od 3000 Bečejacatrg_fontane

Prema preliminarnim rezultatima popisa stanovništva koji je obavljen od 1. do 15. oktobra, u opštini Bečej živi 37.822 građana, oko 3.000 manje nego prilikom prethodnog popisa (2002. godine). Prema prvim nezvaničnim rezultatima popisa, u opštini je registrovano 14.083 domaćinstava i 17.027 stanova.

U Bečeju je bilo građana koji nisu popisani, pa je organizovan i drugi krug popisa, od 15. do 18. oktobra, i evidentirano je još 100 ljudi.
S obzirom na to da je u drugim opštinama bilo mnoštvo problema zbog nepristupačnosti terena, razuđenosti naselja itd., na pitanje da li je bilo problema tokom popisa u Bečeju, predsednik popisne komisije Budislav Medurić je rekao: „Na pojedinim mestima je bilo malih problema u smislu nerazumevanja šta je u stvari uloga popisivača i prvobitno ih nisu puštali u domove, dok je postojala i druga krajnost da su se pojedini građani bunili što još nisu popisani. Podaci koji su uzimani su samo u svrhu statistike i niko nema prava da te podatke koristi za nešto drugo jer je to krivično delo. Sa druge strane, svi podaci o imovini se ne prikupljaju popisom, to je nešto što je kod jednog broja građana izazivalo strah i negodovanje, nego u katastru i oni tamo već postoje. Mislim da je u postupku popisa učestvovalo oko 400 ljudi, i da smo jedna od opština koja je uz minimum problema i pritužbi na izbor popisivača, uradila čitav posao.“

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *