Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Évadzáró a Petőfi kultúrkörben: Több mint kétszáz fellépő

Több mint kétszáz fellépő

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör 33. évadát záró műsorát június 1-jén tartották meg, amelyen az egyesület szakcsoportjainak legsikeresebb produkcióit láthatták az érdeklődők, amelyekkel sikerrel képviselték az egyesületet és városukat fellépéseken, versenyeken és szemléken.

„Egy mozgalmas és sikeres évadon vagyunk túl, sikerekkel, fellépésekkel és teltházas műsorokkal: 260 tagunkból 230-an léptek fel az évadzárón. Ismét dupla műsort tartottunk, 17 és 19 órakor, két teltházas eseményt, ahol egyesületünk népdalénekesei, valamint modern- és néptáncosai mutatkoztak be. Meg kell említenem két szakcsoportunkat, a Búzavirág kézimunkaszakkörünket és a Szivárvány festőcsoportunkat, a tagok egész évben heti rendszereséggel dolgoznak, kiállításokon, festőnapokon és műhelymunkákon vettek részt”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.

A műsorban bemutatkozott a Szelence énekcsoport, a Kenderkóc gyermekcsoport, a modern táncosok öt korosztálya, a Dúdoló énekegyüttes, a Kópé táncegyüttes, a Csicsóka táncegyüttes, a Botra férfikórus, illetve a Csiperke, a Csibész, a Kisbekecs és a Kiscimbora táncegyüttesek a Fokos zenekar kíséretében.

A műsor végén Ricz Róbert, a Petőfi kultúrkör elnöke virágcsokorral köszönte meg a csoportvezetők, Tót Kása Piroska, Gál Noémi, Cseszák Korcsik Anikó, Milinkov Jasmina, Dávid Annabella, Gulyás Bognár Renáta, Horvát Sárkány Krisztina, Kovács Emese, Kisimre Szerda Anna, Szerda András és Cseszák Balázs munkáját.

„Az évadnak vége, de a csoportok egy része még nem megy nyári szünetre. A nyár folyamán is lesznek fellépéseink, érkeznek a meghívások, készülünk a Szent István-napi rendezvényre, amelyet augusztus 16-án és 17-én tartunk ünnepi műsorral, a magyarországi Republic együttes koncertjével, valamint főzőversennyel, gyermekprogramokkal és utcabállal”, mondta Ricz.

A kultúrkör elnöke ez alkalommal is köszönetet mondott a támogatóiknak, a helyi önkormányzatnak, a Csoóri Sándor Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, a tartományi titkárságoknak és más támogatóknak azért, mert értékelik és támogatják a kultúrkör munkáját.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *