Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Upis dece u prvi razred: U opštini oko 300 prvaka

U opštini oko 300 prvaka(Foto: FB strana OŠ „Petefi Šandor“)

Upis dece u prvi razred osnovne škole zvanično počinje 1. aprila, ali pojedine osnovne škole sa teritorije opštine Bečej već početkom februara počele su kampanje za upis, uglavnom na društvenim mrežama.

Škole „Zdravko Gložanski“, „Sever Đurkić“ i „Šamu Mihalj“ iz Bečeja objavile su skoro identične pozive roditeljima na svojim stranicama na društvenim mrežama o tome da je 1. februara počelo upis učenika u prvi razred i pozvale su roditelje da u sekretarijatima škola upišu decu u osnovnu školu, te da za to ponesu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih za dete i svoju ličnu kartu.

Po raspoloživim informacijama jedino je OŠ „Petefi Šandor“ dosad organizovala mogućnost da budući prvaci, zajedno sa roditeljima, posete školu i učestvuju na radionicama.

Za razred na srpskom nastavnom jeziku organizovana je poseta kako bi deca videla svoju buduću, obnovljenu učionicu.

Inače, upis dece u prvi razred osnovne škole trebalo bi da se obavlja od 1. aprila na portalu E-uprave.

Prilikom eUpisa roditelji neće morati da dostavljaju dokumentaciju školi u koju žele da upišu svoju decu, već se ona pribavlja po službenoj dužnosti, elektronskim putem.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.

Izuzetno, upis u školu može da se odloži jednu godinu u slučaju dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Na teritoriji opštine Bečej, po preliminarnim nezvaničnim podacima, u septembru u prvi razred osnovne škole trebalo bi da krene 313 đaka – toliko ima predškolaca – 172 na srpskom i 141 na mađarskom nastavnom jeziku.

U septembru prošle godine na teritoriji opštine u prvi razred osnovne škole upisano je 317 dece – 182 na srpskom i 135 na mađarskom nastavnom jeziku.

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *