Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

PU „Labud Pejović“: Upis dece kada se za to „steknu uslovi“

Upis dece kada se za to „steknu uslovi“

Predškolska ustanova „Labud Pejović“ objavila je danas oko 13 časova obaveštenje za roditelje na svom sajtu i Fejsbuk stranici da, kako se navodi, „iz opravdanih razloga do daljeg nismo u mogućnosti da objavimo liste primljene dece. Ovim putem Vas obaveštavamo da ćemo postupak upisa dece nastaviti kada se za to steknu uslovi, o čemu ćemo Vas pojedinačno informisati porukom na broj telefona koji ste naveli prilikom prijave deteta na Konkurs“.

U obaveštenju koje je potpisao v.d. direktora predškolske ustanove Goran Strajnić, ne navodi se šta su „opravdani razlozi“ zbog kojih vrtić nije u mogućnosti da objavi spisak primljene dece za 2024/2025. radnu godinu, niti kakvi uslovi treba da se steknu da bi se deca upisala u vrtić.

Rezultati upisa trebalo bi da budu objavljeni 31. maja, međutim, to se očigledno neće desiti.

Vršilac dužnosti direktora PU „Labud Pejović“ Goran Strajnić rekao je novinaru Bečejskog mozaika u telefonskom razgovoru u kasnim popodnevnim satima da ga pozove sutra u prepodnevnim satima kada će reći šta su razlozi zbog kojih zasad neće biti objavljena lista primljene dece i kada se to očekuje.

Članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje i socijalnu zaštitu Aleksandra Rajić je na pitanje kakvi uslovi treba da se steknu da bi bila objavljena lista primljene dece, odgovorila da se „trudimo da se obezbede i biće obezbeđeni prostorni uslovi za decu“.

Reč je, kako je rekla, o renoviranju objekta u dvorištu centralne zgrade vrtića u centru Bečeja, gde je ranije funkcionisao dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad.

Podsetimo da lista primljene dece na prošlogodišnjem konkursu takođe nije bila objavljena na vreme, takođe iz „opravdanih razloga“.

Tadašnja direktorka vrtića Tatjana Mitić je sredinom maja prošle godine izjavila da predškolska ustanova ne može da objavi listu primljene dece, jer bi ih bilo mnogo na listi čekanja, jer je više desetina miliona dinara nedostajalo za masu plata zaposlenih ukoliko bi u predškolskoj ustanovi ostalo tadašnjih 55 vaspitnih grupa. U septembru mesecu je rešen problem nedostatka 32 miliona dinara za plate zaposlenih u predškolskoj ustanovi, no, po procenama iz avgusta meseca ipak je formirana lista čekanja za tridesetak dece.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *