Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Versmondó és képzőművészeti pályázat – Anyák napján

Versmondó és képzőművészeti pályázat – Anyák napjántrg_fontane

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör negyedszer szervezte meg a község óvodásai és általános iskolásai számára az Anyák-napi versmondó és képzőművészeti pályázatát.

„Az édesanya minden gyermek és felnőtt szívében különleges helyet foglal el. Ő az, akihez örömünkben, bánatunkban először fordulunk, ő az, aki számára mindig mi, a gyerekei vagyunk a legfontosabbak. Jelenléte, munkája életünk része. Gyakran észre sem vesszük, mennyit fáradozik, hogy az asztalon legyen kedvenc süteményünk, hogy mindig legyen tiszta ruhánk, meleg, biztonságot jelentő otthonunk. Számára mindez természetes, annyit kér csupán, hogy legyünk jó gyerekei. A gyerekeket is, a felnőtteket is egész évben elfoglalják a hétköznapok feladatai, örömei, bánatai. Néha nem sikerül jónak lennünk, néha bánatot okozunk, néha nagy örömet. Előfordul, hogy elfelejtünk valamit, lehet, hogy fontos dolgokat is. Minden évben van azonban egy nap, amiről nem szabad megfeledkeznünk, ez pedig az anyák napja, amikor az édesanyákat köszöntjük”, mondta Nagy Klára műsorvezető.
A megmérettetésre 73 szavaló jelentkezett, ezért a szervezők két helyszínen bonyolították le a versenyt. Az alsósokat Benák Erzsébet magyartanár, Deissinger Ferenc Hajnalka magyartanár és Péter Lea, több szavalóverseny díjazottja rangsorolták. Az első és második osztályosok között Živkov-Andričin Klementina (Sever Đurkić iskola) bizonyult a legjobbnak, Tóbiás Vivien (Petőfi Sándor iskola) előtt. A zsűri két harmadik díjat osztott ki, Balzam Edinának (Sever Đurkić iskola) és Horváth Nikolettnek (Petőfi Sándor iskola).
A zsűri a harmadikos versenyzőknek két első díjat osztott ki, Kéringer Dorinának és Lengyel Annának (mindketten a Petőfi Sándor iskola tanulói). A második Bezeg Bettina (Sever Đurkić iskola), míg a harmadik Kocsis Károly (Petőfi Sándor iskola) lett. A negyedikesek közül Varnyú Adél lett az első Vécsi Gabriella (mindketten a Samu Mihály iskola tanulói) előtt. Különdíjat Kiss Karina (Petőfi Sándor iskola) kapott, míg Cserepes Adrián dicséretben részesült (Sever Đurkić iskola).
A felsősök Kinka Erzsébet, az óbecsei Népkönyvtár megbízott igazgatónője, Ricz Róbert, a Petőfi kultúrkör elnöke és Rókus Zoltán, a KMV idei szavalóversenyének díjazottja előtt mutatkoztak be. Az ötödik és hatodik osztályosok kategóriájában az első helyet Magyar Zsófia (Samu Mihály iskola) érdemelte ki, a második Velemirov Marko (Bratstvo iskola), a harmadik pedig Friss Viola (Petőfi Sándor iskola) lett. Ebben a kategóriában Radivojev Krisztina, Dancsó Ágota (mindketten a Samu Mihály iskolából) és Kis Anasztázia (Bratstvo iskola) kaptak különdíjat. A hetedik és nyolcadik osztályos diákok csoportjában Benacsek Attila (Bratstvo iskola) bizonyult a legjobbnak, Csúzdi Noémi (Samu Mihály iskola) lett a második. Ebben a kategóriában a zsűri két harmadik díjat osztott, Tóth Emesének (Samu Mihály iskola) és Magó Andornak (Bratstvo iskola). Péter Tamás (Petőfi Sándor iskola) dicséretben részesült.
A képzőművészeti pályázatra az óvodások mintegy 150 alkotást küldtek. Műveiket a kultúrkör Szivárvány festőcsoportjának tagjai bírálták el. A díjazottak Fenyvesi Zénó, Létó Aurél, Varnyú Emese, Pozsár Leó, Varga Krisztina, Gaudai Attila, Burai Dominik, Dózsa Vivien, Szenti Renáta, Varga Tímea, Lukács Adrienn, Balassa Petra, Fekete Emese, Cseri Zsófia, Fercsik Dávid, de Major Angéla, Goór Berta és Rabockai Gyöngyi óvónők csoportjainak közös munkája is elismerésben részesült.

Erer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *