Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Čeka se centar za monitoring: Video nadzor još ne funkcioniše

Video nadzor još ne funkcioniše

Građani opštine su u prethodnom periodu obraćali redakciji Bečejskog mozaika s pitanjem o tome da li nedavno postavljene kamere na pojedinim raskrsnicama i prilaznim putevima na teritoriji opštine rade, to jest snimaju vozila.

Postavljanje sistema video nadzora na teritoriji opštine Bečej je okončano, a trenutno se čeka odobrenje MUP-a kako bi izvođač radova postavio monitoring centar u zgradi policije u Bečeju.

Kamere neće biti u funkciji dok se ne postavi monitoring centar i dok izvođač i lokalna samouprava, kao naručilac radova, ne obave primopredaju radova, saopštila je 9. maja šefica odseka za javne nabavke opštine Jovana Topić. Na isto pitanje 25. maja dobijen je istovetan odgovor.

Podsetimo da je cena uspostavljanja video nadzora u opštini nešto viša od 68 miliona dinara (sa PDV-om), a u postupku javne nabavke izabrana je ponuda „Macchina Security“ d.o.o. iz Beograda čija je ponuđena cena bila 56.772.320 dinara bez, odnosno 68.126.784 dinara sa PDV-om – to jest oko 580.000 evra.

Opština će ugovoreni iznos da isplati izvođaču radova u 36 jednakih mesečnih rata.

Garantni rok za kvalitet izvedenih radova je minimalno dve godine i računa se od primopredaje, a garantni rok za ugrađenu opremu je takođe minimum dve godine od trenutka primopredaje i puštanja sistema u rad.

U dokumentaciji javne nabavke navodilo se da su projektom obuhvaćeni video nadzor, video nadzor – prepoznavanje registarskih oznaka vozila, sistem za kažnjavanje vozila (merenje brzine vozila i prolaska kroz crveno svetlo) i monitoring centar.

Kamere za prepoznavanje registarskih tablica vozila automatski obavljaju snimanje, prepoznavanje i generisanje alfanumeričkih podataka o registarskoj oznaci vozila koje prilazi zoni nadzora, u ovom slučaju zoni na pristupnim saobraćajnicama. Sistem za registrovanje saobraćajnih prekršaja omogućava analizu i dokumentaciju saobraćajnih prekršaja.

Sistem za merenje brzine vozila ima mogućnost automatske detekcije prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i prepoznavanja svake registarske tablice vozila koja prolaze kroz zonu pokrivanja kamere.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *