Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Vladimir Jovanović je oslobođen optužbe: Završeno suđenje Bečejcu zbog kritike lokalne vlasti

Završeno suđenje Bečejcu zbog kritike lokalne vlasti

Nakon nešto manje od četiri godine suđenja, 13. marta ove godine oslobađajućom presudom Višeg suda u Zrenjaninu okončano je suđenje Vladimiru Jovanoviću, nekadašnjem predsedniku Saveta Mesne zajednice Bačko Gradište zbog kritike lokalne vlasti.

Protiv Jovanovića 2019. godine privatne krivične tužbe podnelo je 17 tadašnjih odbornika SNS-a i POKS-a.

Naime, sa njegovog Fejsbuk profila je u maju 2019. godine objavljen komentar na društvenoj mreži, u zatvorenoj grupi Politički forum opštine Bečej, u kom su tadašnji odbornici bečejskog parlamenta (bez navođenja imena), između ostalog, nazvani glasačkom mašinom.

Prethodno je sudija Osnovnog suda u Bečeju Goran Čimburović 28. novembra 2022. godine Jovanovića osudio sudskom opomenom i obavezao ga je da plati troškove punomoćnika tužilaca.

Jovanović se žalio na presudu i Viši sud u Zrenjaninu je 13. marta 2023. godine usvojio žalbu i preinačio presudu Osnovnog suda u Bečeju tako što je Jovanovića oslobodio optužbe.

Naime, Jovanović se teretio da je izvršio 15 krivičnih dela u sticaju uvrede iz člana 170 stav 1 u vezi člana 60 stav 1 Krivičnog zakonika Srbije, a Viši sud u Zrenjaninu je obrazložio oslobađajuću presudu time da delo za koje se Jovanović tereti – nije krivično delo.

K.D.F. (Opširnije u Bečejskom mozaiku 14. aprila)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *