Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Az Újvidéki Színház szerepel Becsén: Tom Sawyer kalandjai

Az Újvidéki Színház szerepel Becsén: Tom Sawyer kalandjaitrg_fontane

A becsei Városi Színházban március 1-jén az Újvidéki Színház vendégszerepel a nagy sikerű Tom Sawyer kalandjaival, sokak kedvenc gyerekkori történetével, Puskás Zoltán rendezésében azonban kicsit másként.

Puskás ezt mondta a darabról: „Amióta világ a világ, a gyűlölet és a vallási fanatizmus jelen vannak. Társadalmi értelemben véve mindannyian korlátoltak vagyunk. Persze mindannyian azt szeretnénk, ha ez megváltozna. Tom Sawyer és a többi gyerek menekülni szeretne − nem csak ebből a világból, hanem mindenhonnan“.

A főszereplő Szalai Bence kijelentette: „Az én Tom Sawyerem remélhetőleg az a kamasz Szalai Bence lesz, akit kitartó munkával eltemettem a könyvek, a racionalitás és a megfelelni akarás alá, gondolom azért, mert a felnőttek között így könnyebb volt érvényesülni. Merész, minden lében kanál, nagyszájú, de helyén van a szíve és az igazságérzete. Szerintem a mai Tom Sawyerek nem különböznek a 140 évvel ezelőttiektől. Eleve a mai emberek sem különböznek a 2000 évvel ezelőttiektől, különben nem vennénk elő a klasszikus műveket újra meg újra. A színtér, a technológia, az országhatárok változnak, de ugyanúgy a szerelmet keressük, az otthont, családot, barátságot, boldogságot, boldogulást, netán az ’igazságot’ “.

Ozsvár Róbert a vadóc Huckleberry Finn: „Huck az a személy, akitől a szülők féltik a gyerekeiket. Suli helyett inkább az utcán bandázik folyamatosan új kalandokat és veszélyt keresve, vagy csak egyszerűen lelép egy szigetre, ahol egész nap pipázik. Nyers, harsány, bárdolatlan és mindig tettre kész. Senki nem szabja meg neki mit lehet és mit muszáj. Szabad lélek, a természet az otthona. Legjobb barátja Tom, akihez szinte testvéri szeretet fűzi. Kíméletlenül őszinték egymáshoz és egyben mindenben támogatják egymást. Az egyik a motor, a másik a katalizátor. Számukra így lesz a gyerekkor igazi gyerekkor“.

Szereposztás: Tom Sawyer – Szalai Bence, Huckleberry Finn – Ozsvár Róbert, Becky Thatcher – Dienes Blanka, f. h., Sid Sawyer – Búbos Dávid, f. h., Joe Harper – Nyári Ákos, f. h., Sarah – Hajdú Sára, f. h., Jessica – Kőműves Noémi, f. h. (a gyerekek), Polly néni – Figura Terézia, Sprague tiszteletes – Giricz Attila, Muff Potter – Pongó Gábor, Indián Joe – Gombos Dániel, Robinson doktor / Thatcher bíró – Német Attila, Douglasné – Banka Lívia, Vártoselnök – Simon Melinda (felnőttek), továbbá az Újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói, Budincsevity Krisztián, Dedovity Tomity Dina, Dudás Dániel, Grgity Nikoletta, Horváth Blanka, László Roland, Magyar Zsófia és Tóth Dániel.

Az előadás 20 órakor kezdődik. A belépőjegy ára 300 dinár.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *