Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Ministarstvo za brigu o porodici: Deo novca za dva igrališta u opštini Bečej

Deo novca za dva igrališta u opštini BečejIzgradnja igrališta u centru Bečeja u oktobru 2023. godine – tu će biti postavljene dodatne sprave

Opština Bečej je na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobila 8,7 miliona dinara (60 odsto od ukupne vrednosti projekta).

Iz lokalne samouprave je saopšteno da je konkurisano s projektom izgradnje dečjih igrališta i sprovođenja edukacije iz oblasti populacione politike.

U okviru projekta postaviće se dva dečja igrališta, jedno kod prve mesne zajednice u Bečeju, a drugo u Radičeviću.

Iz opštine je saopšteno da će na postojećem igralištu u centru Bečeja biti postavljene dodatne sprave i oprema.

Ukupna vrednost projekta za dva nova igrališta i postavljanje dodatnih sprava na već postojeće je 14,5 miliona dinara, od čega Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obezbeđuje 8,7 miliona, a opština Bečej 5,8 miliona dinara.

Podsetimo da je igralište gde će biti postavljene dodatne sprave, iza robne kuće, izgrađeno krajem oktobra prošle godine, kada je postavljeno i novo igralište pored kanala DTD u Picoderu – vrednost tih igrališta je, kako je tada saopšteno, bila oko 15 miliona dinara.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *