Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Drámatábor gyerekeknek: Szóval, rímmel, színházzal

Szóval, rímmel, színházzalFotó: PSMK

Július 17-e és 21-e között immár ötödik alkalommal szervezik meg a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a Szóval, rímmel, színházzal drámatábort.

„Idén harminc gyermeket tudunk fogadni, őket, korosztályok szerint, három csoportba osztunk. A foglalkozásokat Rókus Zoltán, Budinčević Krisztián és Magyar Zsófia színművészek, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagjai tartják. A tábor célja a fiatalok előadói nevelése, hogy minden más művészeti ág mellett megtanulhassák az önkifejezés olyan módját, amely a magyar szón alapul. Szakmai gyakorlatok segítik majd hozzá a tábor résztvevőit a versmondó, illetve színészi feladatok megoldásához, amelyeket játszva sajátítanak el”, mondta Ricz Róbert, a tábor szervezője.

A táborba a Petőfi kultúrkör irodájába lehet jelentkezni munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 69-10-556-os telefonszámon.

„Gyerekekkel kell foglalkozni! Ha valakiben van lelkesedés, akarat, fogékonyság, akkor ők azok. Őket tanítani a legnagyobb öröm, amit egy csoportvezető tapasztalhat, ez feltöltődés mindkét fél számára. Csillogó szemmel figyelnek, bármit csinálsz. Észre sem veszik, hogy tanulnak, s a tábor alatt fejlődik a koncentrációs készségük, a mozgásuk, a beszédmodoruk, új barátságokra tehetnek szert”, mondta Magyar Zsófia, az egyik csoportvezető.

A képzés társszervezője a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete, támogatója pedig a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *