Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Okončan još jedan „Bečej noću“: Festival je posetilo oko 20.000 ljudi

Festival je posetilo oko 20.000 ljudi(Foto: OB)

Sedmi festival „Bečej noću“ u centru grada 14. i 15. juna i nastupe Kikija Lesendrića i „Pilota“, „Fanki đira“ i bečejskih „Maršala“, a potom „Lexington benda“, Dejan Petrović big benda i „Lóci játszik“ iz Mađarske, po procenama organizatora, posetilo je više od 20.000 ljudi iz Bečeja i okoline.

Dejan Petrović big bend (Foto: OB)

Osim muzičkog dela programa, organizovane su radionice za decu, i ove godine je udruženje „Čepom do osmeha“ uz pomoć mališana od plastičnih čepova izradilo amblem manifestacije, građani su mogli da probaju različita piva u „Ulici zanatskog piva“, da kupe slatkiše i pljeskavice, rukotvorine, igračke, balone od uličnih prodavaca…

„Lóci játszik“ (Foto: K.D.F.)

„Ono što ovogodišnju manifestaciju ’Bečej noću’ posebno karakteriše i daje joj dodatno na značaju jeste humanitarni karakter. Organizacioni odbor ’Bečeja noću’ pridružio se podršci Fondaciji ’Jedro’ koja skuplja sredstva za lečenje petoro dece koja boluju od retke bolesti, Dišenove mišićne atrofije. Među tih petoro dece jeste jedan naš mali Bečejac i zaista mi je drago kada smo u prilici na ovaj način da podržimo ovakvu humanu aktivnost i ovim putem pozivam sve da pošalju broj 5 na 3091 i na jedan simboličan način sa svojom malom pomoći daju veliki doprinos toj deci, pa i našem malom Bečejcu“, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević.

Bečejski srednjoškolski bend „Maršali“ (Foto: K.D.F.)

Po njegovim rečima festival su posetile razne generacije građana iz opštine, ali i iz drugih gradova.

„To je još jedan doprinos ove manifestacije, lokalna privreda, pre svega turizam i ugostiteljstvo imaju određeni benefit kada se organizuje ovakva manifestacija. Zaista mi je drago što smo u prilici da i na ovaj način se podsetimo i evociramo uspomene na, nažalost, pokojnog predsednika opštine Dragana Tošića koji je svojim trudom, zalaganjem, entuzijazmom započeo sa svojim saradnicima ovu manifestaciju i jeste ovo dobar način da ga se uvek setimo“, kazao je predsednik opštine.

Kiki Lesendrić i „Piloti“ (Foto: K.D.F.)

Lokalna samouprava je, kako se moglo pročitati sa video bima, manifestaciju „Bečej noću“ organizovala uz podršku raznih firmi, a generalni sponzori bili su PIK Bečej, KWS i DDOR.

„Bečej noću“, kao i ranijih godina, okončan je velikim vatrometom.

„Lexington“ (Foto: OB)

Čega više nema?

Ove godine prvi put nije održana Revija kratkometražnih filmova, koja je dosad organizovana u Gradskom pozorištu, a prikazana su zaista vredna ostvarenja koja su otvarala brojna važna pitanja u društvu.

Osim toga, prethodnih godina već nije organizovana međunarodna slikarska kolonija i izložba slika, niti je dodeljena nagrada „Vlada Divljan“ koju su ustanovili opština Bečej i Gradsko pozorište.

„Fanki đir“ (Foto: OB)

Cena manifestacije

Organizatori „Bečej noću“ pre ovogodišnje manifestacije nisu saopštili okvirnu cenu festivala.

Za sada se zna samo da je u budžetu opštine Bečej za tu namenu predviđeno 3,7 miliona dinara, ali se ne zna da li će taj iznos biti i potrošen, jer se svake godine najavljuje da će veliki deo potrebnog novca za organizaciju dvodnevnog festivala biti obezbeđen od donacija privrednika.

Kako je počelo?

Prvi „Bečej noću“ održan je 2017. godine na tada tek rekonstruisanom Trgu oslobođenja.

Publika (Foto: OB)

Tom prilikom nastupili su „Maljčiki“, „Anna and the Barbies“, „Van Gogh“ i „Plavi orkestar“, a manifestaciju je posetilo oko 8.000 ljudi.

Od tada do danas na bečejskom festivalu nastupile su velike zvezde iz zemlje i regiona.

Bečejska publika imala je priliku da sluša Zdravka Čolića, Mariju Šerifović, Marka Luisa, „Parni valjak“, Bajagu, „Del Arno Band“, „New Level Empire“, Magdolnu Ružu, S.A.R.S, Dejana Cukića i „Spori ritam bend“, bečejsku pop grupu „Eva Braun“, „Ateist rep“, „Bad habit“, „Fiskalni račun“…

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *