Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Inicijativa grupe „Eva Braun“: Plato Vlade Divljana kod pozorišta u Bečeju

Inicijativa grupe „Eva Braun“: Plato Vlade Divljana kod pozorišta u Bečejutrg_fontane

Na inicijativu članova bečejske grupe „Eva Braun“ trebalo bi da se uredi plato ispred Gradskog pozorišta u sećanje na Vladu Divljana, jednog od najznačajnijih umetnika sa ovihg prostora, koji je preminuo prošle godine.

Ideju su podržali mnogi umetnici ne samo iz Srbije već i iz republika nekadašnje Jugoslavije. Podršku je pružila i lokalna samouprava u Bečeju a svojevrstan podstreh inicijatorima predloga predstavlja podrška Divljanove porodice. Naime, Vladina supruga Dina obećala je da će prisustvovati otvaranju.

„Ideja se rodila spontano i u kratkom roku naišla na podršku javnosti. Vlada Divljan je svojim umetničkim radom obeležio čitav jedan period i ovo je samo jedan od načina da mu se odužimo“, kaže Goran Vasović, frontmen grupe „Eva Braun“. Nakon koncerta u Bečeju 1995. godine, Divljan je rešio da se ponovo vrati muzici koju je napustio zbog rata. Ta činjenica predstavlja lepu simboliku u ovoj inicijativi. Plato će biti obeležen možda i nekim muralom ili spomen tablom na zgradi pozorišta, to su tek neke od ideja o kojima će se odlučivati, naglašava Vasović. „Pošto je ideja u razradi, moguće je da će se na tom mestu održavati i muzički festival. Ono što znamo jeste da su se mnogi odazvali inicijativi sa željom da pomognu“, zaključuje Vasović.

S.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *