Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Likovna kolonija „Krug“: Dvanaest umetnika slikalo u Bečeju

Likovna kolonija „Krug“: Dvanaest umetnika slikalo u Bečejutrg_fontane

Turistička organizacija opštine Bečej nakon nekoliko godina „pauziranja“ od 21. do 26. aprila ponovo je organizovala Likovnu koloniju „Krug“ koja je okupila dvanaestak umetnika iz Beograda, Novog Sada, Bačke Palanke, Ade, Sente i Novog Bečeja.

Likovnu koloniju su vodili bečejski akademski slikari Viktor Škrabanj i Đerđi Ačai, a umetnici su svoja dela stvarali u Kreativnom centru Gradskog pozorišta i prostorijama zadužbine „Bogdana Dunđerskog“.
U radu kolonije su učestvovali Anita Bakoš, Korina Gubik i Eržebet Mezei iz Sente, Svetlana Milaković i Ljiljana Nedeljkov iz Bačke Palanke, Sanja Vukas i Piroška Tot Kaša iz Bečeja, Milorad Josimović i Branislav Stojančev Paša iz Novog Bečeja, Žarko Đukić iz Pivnica i Danijel Babić i Maja Verzoti iz Novog Sada.
Umetnicima su obezbeđena platna i materijal za slikanje, kao i boravak u Bečeju, a organizovanje likovne kolonije finansirala je Turistička organizacija u saradnji sa lokalnom samoupravom. Slike naslikane u okviru kolonije trebalo bi da uskoro budu prikazane na izložbi u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta.                          

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *