musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Prva B liga Srbije: Bečejci na startu protiv Kikinđana

Predstojećeg vikenda startuje prvenstvo Prve B vaterpolo lige Srbije u kojoj se takmičenje, zbog velikog broja prijavljenih učesnika, podeljenih po geografskoj poziciji, odvija u dve grupe.

Ekipa Bečeja se nalazi u grupi sever i u prvom kolu će se na svom bazenu od 20 časova sastati sa ekipom ŽAK iz Kikinde. Pored njih u konkurenciji su još ekipe Mladosti iz Pančeva, Valisa iz Valjeva, Dunava iz Novog Sada i Spartaka Prozivke.
U grupi jug su ekipe Singidunum iz Beograda, Rasina iz Kruševca, Dorćol iz Beograda, Novi Beograd 011, TENT iz Obrenovca i Banja Luka.
Inače, Prva B liga će se igrati u 3 dela: ligaški deo, turnir za konačni plasman od 1. do 4. mesta i plej-aut.
Ligaški deo će se igrati po dvostrukom bod sistemu (ukupno 10 kola) gde svi klubovi u grupi moraju odigrati međusobne utakmice kao domaćini i kao gosti.
Klubovi koji ostvare plasman na 1. i 2. mesto u obe grupe, plasiraće se na turnir za konačan plasman od 1. do 4. mesta. Pobednik turnira obezbeđuje plasman u Prvu A ligu, a drugoplasirani će to pravo pokušati  da izbori u baražu.
Ukoliko VK Banja Luka, ostvari plasman na 1. ili 2. mesto u grupi jug, pravo nastupa na turnir za konačni plasman od 1. do 4. mesta ostvaruje sledeći najbolje plasirani klub iz grupe jug.
Inače, vaterpolisti Bečeja su u prošlom prvenstvu nakon superiorno osvojenog prvog mesta u grupi, na turniru za konačni plasman od 1. do 4. mesta održanom 18. i 19. marta na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“ u finalu poraženi od ekipe Radničkog iz Kragujevca (15:5) a u plej-autu su se sastali sa ekipom Beograda, poslednjeplasiranim timom u Prvoj A ligi, i nisu uspeli da izbore plasman u viši rang takmičenja. Poraženi su u obe utakmice. Na Tašmajdanu su izgubili rezultatom 17:11, a u Bečeju nakon nerešenog ishoda u regularnom delu (12:12), ekipa Beograda je boljim izvođenjem peteraca sprečila odigravanje majstorice i zadržala status u Prvoj A ligi.
I ove sezone ambicije bečejskog kluba su plasman u I A ligu i tokom leta su se pripremali za predstojeći izazov. Ekipa je u međuvremenu pretrpela izmene. Sredinu je promenio Vladimir Korovoljev, koji je postao član kikindskog ŽAK-a, a u ekipu se nakon prošlogodišnje pauze vratio Miloš Brkljač, a pristigli su golman Nikola Milinović (16) iz zrenjaninskog Proletera i dvojica stranaca, Nikita Luščenko (19) iz Rusije i Andrej Kastiučenkau (23) iz Belorusije koji tek treba da se dokažu i nametnu treneru Petru Doroslovačkom koji ove sezone neće stajati na golu Bečeja, već će voditi ekipu sa klupe. Pored toga, od aktivnog igranja su se oprostili Svetozar Marković i Zoran Perić, dok se aktivirao predsednik kluba Goran Krstonošić koji će pokušati da pomogne mladim igračima da ostvare ambicije i izbore plasman u viši rang takmičenja.
- Pokušaću svojim iskustvom da doprinesem u situacijama kada ono može biti odlučujuće. Videli smo prošle sezone da su nam se u nekim prelomnim trenucima dešavale neobjašnjive stvari. Dobro počnemo, stvorimo  prednost, a ne znamo da je sačuvamo. Nije bilo nekoga ko zna „da stane na loptu“, a to je neophodno. To se uči od drugih igrača na utakmicama. Tako sam i ja učio, tako moraju i naši mladi igrači. To je vrlo važno i stiče se vremenom i ne može se naučiti na treningu - rekao je Goran Krstonošić koji će imati ulogu svojevrsnog poslovođe u ekipi, a pored njega trener Doroslovački će na raspolaganju imati  golmane Žolta Busića i Nikolu Milinovića, igrače Igora Afanasijeva, Nebojšu Velimirova, Stevana Dobožanova, Aleksa Drobinu, Jovana Živkova Andričina, Miloša Brkljača, Andreja Kastiučenkaua, Nikolu Krstonošića, Vladimira Kuprešaka, Nikitu Luščenka, Viktora Mesaroša, Stefana Naćuka i Predraga Prkosovačkog.
O predstojećoj utakmici protiv ŽAK trener Petar Doroslovački, koji zbog privatnih obaveza neće biti prisutan pored bazena je rekao:
- Očekujem pobedu. Dobro smo radili i tokom priprema smo dva puta sparingovali sa Kikinđanima, jednom smo ih dobili, jednom smo izgubili, ali mislim da nećemo imati problema sa njima pogotovo na našem bazenu. Mi nećemo kalkulisati, idemo na pobedu u svim mečevima jer su naše ambicije plasman na završni turnir i ulazak u viši rang takmičenja.
U drugom kolu, 25. novembra, vaterpolisti Bečeja se, takođe na svom bazenu sastaju sa ekipom Dunava iz Novog Sada.                                   

V.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top