Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Od 3. do 5. avgusta: Drugi „Tanderbal“

Od 3. do 5. avgusta: Drugi „Tanderbal“trg_fontane

Na drugom „Tanderbalu“ od 3. do 5. avgusta na obali Tise građani i posetioci Bečeja imaće priliku da uživaju u besplatnim koncertima i aktivnostima u i oko reke.

Naime, za 5,3 miliona dinara, koliko je obezbeđeno iz opštinskog budžeta nakon rebalansa budžeta (pre toga 4,8 miliona) za festival na vodi, biće održani koncerti grupa „Kerber“, „Galija“, „Sanja Ilić i Balkanika“, „Sigme“ (Bečej), „Džoker“ (na mađarskom jeziku, Novi Kneževac) i „Sveti gral“ (Novi Bečej), dečjeg hora „Bubamare“ (Bečej), a biće organizovana i sportska takmičenja, međunarodni plivački maraton i kajakaški miting, ali i etno bazar, radionice za decu, takmičenje u kuvanju riblje čorbe…

I ove godine su „sačuvani“ prošlogodišnji programi kao što je ljudski lanac kojim će biti spojena bačka i banatska obala Tise, spust do rečnog ostrva, takmičarska igra „Nađi me u Banatu – lubenica“…
Za tri dana „Tanderbala“ svoje mesto u programu naći će i izložba oldtajmer vozila, nastupi kulturno-umetničkih društava „Đido“ i „Petefi Šandor“ iz Bečeja, ali i vatromet prilikom otvaranja festivala, 3. avgusta oko 21 čas.

Prošle godine prvi „Tanderbal“ su besplatnim radom pomogli i volonteri iz volonterskog kampa u Goranskom parku, međutim, ove godine neće biti organizovan već tradicionalni kamp volontera.

Uprkos kontroverzi koje su pratile prethodni „Tanderbal“ (pre svega nalazi budžetskog inspektora), manifestacija je zasad dobila dve nagrade: za najuspešniju novu manifestaciju, na susretima organizatora manifestacija na Zlatiboru i nagradu na Sajmu turizma u Novom Sadu.             

B.M.

(Foto: arhiva Bečejskog mozaika, 2017)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *