Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Počele pripreme fudbalera Bečeja: Kinezi kroje sastav ekipe sa Tise

Počele pripreme fudbalera Bečeja: Kinezi kroje sastav ekipe sa Tisetrg_fontane

Fudbaleri Bečeja su 14. januara počeli pripreme za prolećni deo prvenstva I lige Srbije.

Tokom zimske pauze, kako se to i najavljivalo, došlo je do promene u sastavu ekipe. Iz Bečeja su otišli Marijan Cvetković i Stefan Cvijić, a na probi u Kini je golgeter Mladen Kovačević.

– Zadovoljan sam realizovanim na relaciji odlasci-dolasci igrača – kaže sportski direktor Dejan Stanojev. – Pored toga važno je da smo produžili saradnju sa Markom Mandićem i Savom Radićem koji su nastupali za nas na pozajmicu Vojvodine, odnosno Čukaričkog, kao i to da je u našim redovima ponovo Aleksandar Mirkov koji je iz Bečeja otišao u Vojvodinu i sada se vraća među igrače koje dobro poznaje i očekujem da će biti znatno pojačanje za naš tim. Od novih igrača angažovali smo igrača iz Novog Pazara Mehmеda Avdića, koji je šest meseci nastupao u Španiji, i očekujemo da će on moći doprineti ekipi u realizaciji ambicija.

Novo ime je i Milovan Petrić. On je prošao sve mlađe kategorije Vojvodine, igrao je u novosadskom Proleteru, nastupao je za Kolubaru, bio je pola godine u Makedoniji u Akademiji Pandev i poslednjih šest meseci je igrao u Vršcu.

I poslednje novo ime je Filip Bajić koji je najatraktivnije pojačanje jer je odigrao oko sto utakmica u Super ligi u dresu Bačke iz Bačke Palanke i Napretka iz Kruševca. Očekujem da ćemo sa njim dobiti nov kvalitet jer, iako je mlad, on ima zavidno iskustvo i može da igra na više mesta u timu i da ostvari neku vrstu prevage u susretima kada se sastaju dva rivala sličnih potencijala.

Međutim, ukoliko Kovačević zadovolji na probi u Kini, što bi sa finansijske strane bilo korisno, mi ćemo onda morati da nađemo rešenje. Nadam se da će on ipak ostati kod nas još šest meseci i da će sa ovim novim igračima i pojačanjima po bokovima uspeti da postigne još više golova i na taj način povećati interesovanje za sebe i potom ostvariti povoljniji aranžman.

Nakon prozivke šef stručnog štaba Bečeja Dušan Bajić je sa svojim pomoćnicima Daliborom Novčićem, kondicionim trenerom Markom Bojadžijom, trenerom golmana Milošem Andrićem odradio prvu nedelju priprema prema planu jer su vremenske prilike to dozvoljavale.

Međutim, početkom druge nedelje usledila je nepovoljnost. Pao je sneg, ali to nije značajno poremetilo plan priprema. Igrači su u utorak po snežnom pokrivaču vredno radili na pomoćnom terenu. Slično je bilo kada je Dušan Bajić nakon ostavke šefa stručnog štaba Branka Savića u novembru mesecu preuzeo kormilo Bečeja. Težak raspored četiri kola pre odlaska na zimsku pauzu i ne baš uspešni rezultati ekipe su okolnosti koje se ne mogu oceniti kao povoljne.

– Istina je da nije bio sjajan momenat za preuzimanje ekipe, ali nisam se dvoumio kada me je Dejan Stanojev pozvao. Relativno brzo smo se dogovorili bez obzira na specifičnu situaciju u kojoj je Bečej bio u rezultatskoj nestabilnosti i u teškom rasporedu – rekao je Dušan Bajić. – Moj zadatak je bio da pokušam da pobudim kod igrača hrabrost i takmičarski duh koji je po meni bio problem, jer su kod kuće potrošili mnogo bodova, što je glavni razlog što je opstanak neizvestan.

Mislim da smo u utakmicama na našem terenu protiv fudbalera Metalca i Bačke Topole pokazali da smo načinili pomak na psihološkom planu jer te mečeve nismo izgubili iako su protivnici objektivno bolje ekipe od nas. Žao mi je što smo protiv Žarkova izgubili, jer po meni objektivno je trebalo biti nerešeno. U prilog tome ide i razvoj događaja na terenu. Nama je pripalo jedno, a njima, koji važe za domaćinsku ekipu, pripalo je drugo poluvreme.

Međutim, oni su dali dva gola a mi jedan, ali zadovoljan sam jer smo pokazali da možemo da igramo i postižemo rezultate.

Izostala je utakmica sa Inđijom, takođe rivalom iz gornjeg dela tabele koja je odložena zbog vremenskih prilika i trebalo bi da se odigra kao pretkolo prolećnog dela prvenstva.

– Do danas smo odradili devet treninga bez snega, a sada ćemo nastaviti kako možemo. Ne razmišljamo još o Inđiji, iako mogu da kažem da je reč o rivalu koji zaslužuje respekt. Trenutno pokušavamo da implementiramo model igre u zavisnosti od karakteristika igrača i potom da završimo selektiranje igrača.

Posle šest nedelja priprema nadam se da ćemo spremno dočekati ono što nas očekuje u prvenstvu. U okviru priprema ćemo imati i osam prijateljskih utakmica u kojima ćemo proveriti koliko smo se dobro pripremili i koje segmente treba da popravimo. Prvu kontrolnu utakmicu imaćemo u subotu u Novom Sadu protiv Cementa, u sredu se sastajemo sa Radničkim iz Zrenjanina, pa zatim sa Hajdukom iz Kule i tako redom.

Generalka je predviđena za 20. februar sa ekipom iz Bačke Topole, nedelju dana pre početka prvenstva. Ukoliko se igra pretkolo 23. februara, onda će se generalka pomeriti za sedam dana ranije – rekao je četrdesetogodišnji Dušan Bajić koji je pre dolaska u Bečej bio trener u omladinskoj školi FK Vojvodina iz Novog Sada.

Inače, trenerskim pozivom je počeo da se bavi 2004. godine u Železničaru iz Novog Sada, članu Vojvođanske lige. Nakon godinu dana je tri godine bio angažovan u FK Novi Sad a nakon toga je bio šef stručnog štaba novosadske Crvene zvezde, da bi 2010. u januara otišao u Radnički iz Sombora gde je sa Zoltanom Saboom vodio tog tadašnjeg drugoligaša. U junu 2011. preuzeo je srpskoligaša Slogu iz Temerina, a nakon pet meseci, juna 2012. se vraća u Vojvodinu gde je sve do 26. novembra 2018. radio u omladinskom pogonu novosadskog superligaša kada je preuzeo ekipu FK Bečej 1918.

Teren sa veštačkom travom

Postoji mogućnost da pоred Gradskog stadiona u Bečeju osvane i teren sa veštačkom travom koji bi se mogao nesmetano koristiti bez obzira na vremenske uslove. O tome Dejan Stanojev kaže:

– Zahvaljujući podršci i inicijativi iz fudbalskog kluba iz Bačke Topole dobili smo sredstva u iznosu od 250.000 evra od Fudbalskog saveza Mađarske za teren sa veštačkom travom i sada opština treba da odobri lokaciju. Mislim da će teren biti postavljen iza postojećih tribina a pored pomoćnog terena.

Potrebno je taj deo raskrčiti, nasuti i pripremiti osnovu za podlogu. Prezadovoljan sam ovom mogućnošću jer ne treba govoriti koji će to neposredan značaj imati i za prvi tim i za mlađe kategorije kada na raspolaganju imaju u svako doba redovan teren. Posredno će to imati uticaj i na razvoj sportskog turizma i dolaska drugih ekipa na pripreme u Bečej.

V. Filipčev

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *