Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Javno preduzeće Toplana: Počinju probe sistema za daljinsko grejanje

Počinju probe sistema za daljinsko grejanje

Javno preduzeće Toplana saopštilo je da će u sklopu priprema za početak grejne sezone 2023/2024. godine od 5. oktobra započeti hladne, a potom i tople probe sistema daljinskog grejanja.

U toku hladnih proba zaposleni Toplane obavljaće dopunjavanje i stavljanje pod pritisak vrelovodne mreže, toplotnih podstanica i kućnih instalacija centralnog grejanja građana.

U toku tople probe ispitivaće se funkcionalnost postrojenja za proizvodnju toplotne energije, vrelovodne mrežе i toplotnih podstanica kupaca.

S obzirom na to da sistem centralnog grejanja nije bio u funkciji više meseci, prilikom hladnih i toplih proba moguća su curenja vode na ventilima, cevima i grejnim telima kućnih instalaciji centralnog grejanja, kao i na elementima toplotnih podstanica i vrelovodne mreže, piše u obaveštenju Toplane.

U slučaju curenja na kućnoj instalaciji, toplotnim podstanicama ili na vrelovodnoj mreži iz JP Toplana mole kupce da obaveste tehničku službu preduzeća na brojeve telefona 021/6915-470 od 6 do 14 časova i 021/6912-761 od 7 do 15 časova.

U skladu sa Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom iz sistema daljinskog grejanja grejna sezona роčinje 15. oktobra, a izuzetno može da počne ranije ako tri dana uzastopno u 21 sat temperatura spoljnjeg vazduha iznosi 12 stepeni Celzijusovih ili niže.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *