Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

MUP: Pojačana kontrola saobraćaja od danas do 19. februara

<strong>Pojačana kontrola saobraćaja od danas do 19. februara</strong>

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova od danas do 19. februara sprovodi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja. Cilj je otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, saopšteno je MUP-a.

Akcija se istovremeno sprovodi u 30 zemalja Evrope koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredaba Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa, navodi se u saopštenju policije.

Osim toga, Uprava saobraćajne policije će narednih dana sprovesti akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, s obzirom na to da se zbog državnog praznika, Dana državnosti, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlji.

Aktivnosti u kontroli saobraćaja biće usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, u prvom redu upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje brzine, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

„Uprava saobraćajne policije apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja i ujedno skrećemo pažnju da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 45, a povređena su 1.334 učesnika u saobraćaju“, saopšteno je iz policije.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *