Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Pokrajinska vlada: Pokrajinski budžet za 4,2 milijarde manji nakon rebalansa

Pokrajinska vlada: Pokrajinski budžet za 4,2 milijarde manji nakon rebalansatrg_fontane

Pokrajinska vlada utvrdila je juče Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2020. godinu, kojim se, nakon rebalansa, predviđa novi iznos budžeta u visini od 73,6 milijardi dinara – to je za 4,2 milijarde dinara manje u odnosu na aktuelni budžet.

Najveće smanjenje predloženo je iz ustupljenih poreskih prihoda, i to u iznosu od 3,5 milijardi dinara. Predviđeno je da se ovaj novac „prelije“ kao olakšica ili odlaganje plaćanja obaveza privrednim i drugim subjektima koji u ovom periodu trpe štetne posledice krize.

Time pokrajinski budžet učestvuje u ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije. Donacije, transferi i pomoći smanjeni su za 577,3 miliona dinara, a u ovoj grupi je najznačajnije smanjenje transfernih sredstava iz budžeta republike.

Rebalansom budžeta nisu umanjeni rashodi za zdravstvo, a zadržan je i kontinuitet u realizaciji mera demografske politike. Uz racionalizaciju tekućih rashoda i redefinisanje prioriteta, rebalansom je obezbeđeno finansiranje najvažnijih investicionih ulaganja, kao što su protivgradna zaštita, Kamenica 3, prečistači otpadnih voda u Malom Iđošu i Bačkoj Topoli i drugi investicioni projekti, saopštila je Pokrajinska vlada.

Prethodno je, zbog okolnosti izazvanih zaraznom bolešću Covid-19, Pokrajinska vlada 7. aprila privremeno obustavila izvršenje budžeta.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *