Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Radarski centar „Fruška gora“: Za rakete 20 miliona

Radarski centar „Fruška gora“: Za rakete 20 milionatrg_fontane

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević je krajem prošle nedelje, u prisustvu direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prof. dr Jugoslava Nikolića, predao Radarskom centru „Fruška gora“ na korišćenje 530 protivgradnih raketa za sprovođenje zaštite poljoprivrednih useva na teritoriji Vojvodine.

„Za sprovođenje efikasnije zaštite poljoprivrednog zemljišta i useva, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je ove godine izdvojio 20 miliona dinara. Sekretarijat je sproveo postupak javne nabavke i u celosti finansijski podržao aktivnosti na podizanju nivoa protivgradne zaštite u našoj pokrajini“, istakao je Radojević prilikom primopredaje protivgradnih raketa Republičkom hidrometeorološkom zavodu, koji je nadležan u ovim poslovima.
Radojević je ukazao da je sekretarijat za poljoprivredu prošle godine, kada su lokalnim samoupravama za protivgradnu zaštitu bila opredeljena bespovratna sredstva u iznosu do 60 odsto, po prvi put, prepoznao potrebu izdvajanja neophodnih finansijskih sredstava za nabavku protivgradnih raketa radi podizanja nivoa protivgradne zaštite u pokrajini.
Pokrajinski sekretarijat će na ovaj način, kako je istaknuto, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda distribuirati protivgradne rakete radarskim centrima u Sremu, Banatu i Bačkoj, u skladu sa ukazanim potrebama.
Cilj nabavke raketa, čiji je domet (7.300-7.900 m), koje se ispaljuju sa pretežno ravničarskog terena, kako je rečeno, bio je da se poljoprivrednicima svih 45 opština sa teritorije Vojvodine pruži podjednaka zaštita.
Sekretar Vuk Radojević i prof. dr Jugoslav Nikolić, potpisali su i sporazum u sklopu saradnje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i Republičkog hidrometeorološkog zavoda u oblasti odbrane od grada na teritoriji Vojvodine.

Izvor: (APV)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *