musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

ATLETSKI KLUB BEČEJ: Novi start na dolmi

Krajem prošle godine posle duže pauze sa radom je počeo atletski klub u Bečeju. U atmosferi entuzijasta, sa nekolicinom mladih zainteresovanih, trenažni proces su započeli Marko Vujkov i Atila Gondoš. Potvrda opravdanosti ovog pokušaja stigla u proleće (26. april) kada je u Senti održano Prvenstvo Vojvodine za pionire na kojem je nastupilo petoro članova AK Bečej: Sanja Đukić, Jelena Đukić, Lazar Kenji, Konstantin Šimić i Andrej Šarkanj.


Na takmičenju su osvojena dva treća mesta: Sanja Đukić je bila treća u trci na 600 metara, a Lazar Kenji je bio trećeplasirani u vorteksu (koplje za pionire). Konstantin Šimić je bio četvrti na 800 metara a Jelena Đukić je bila peta na 60 metara, dok je Andrej Šarkanj bio šesti u trci na 60 metara. Na 300 metara trčali su Jelena Đukić i Andrej Šarkanj.


- Mi smo zadovoljni postignutim jer šest meseci je malo da bi se očekivali veći rezultati. Pored toga, takmičenje iz aprila nije najbolje da bi se napravila ocena, jer naši atletičari uzrasta iz drugog i trećeg razreda osnovne škole bili su u grupama sa znatno starijim takmičarima. Nama predstoji samo da marljivo radimo a rezultati će već doći sami po sebi. Šteta bi bila da se ne iskoristi ono što Bečej ima, a to je obala Tise gde mi i treniramo. Svake srede i petka od pola sedam mi smo tu na dolmi, kod grba se sastajemo i onda počinjemo sa radom. Ako neko želi da se bavi ovim sportom, može nas lako pronaći - kaže Marko Vujkov, jedan od trenera bečejskih atletičara.


Sledeće takmičenje na kojem će nastupiti članovi AK Bečej je Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire i pionirke koje će biti održano 21. juna u Senti.


V.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top