Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Top 50 najboljih onlajn stvari u 2018. u Srbiji: Sajt agencije Beta dobitnik statue

Top 50 najboljih onlajn stvari u 2018. u Srbiji: Sajt agencije Beta dobitnik statuetrg_fontane

Sajt novinske agencije Beta 6. februara je proglašen dobitnikom statue Top 50 najboljih onlajn stvari u prošloj godini u Srbiji u konkurenciji vesti i medija, koju 22. put dodeljuje časopis „PC Press”.

U kategoriji aplikacija, statua je dodeljena platformi RTS Planeta, a u kategoriji „YouTube” kanali najbolji je oficijelni kanal Mićko Ljubičić.
Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Irini Reljin kazala je prilikom dodele priznanja Top 50 najboljih onlajn stvari u 2018. da se savremene informacione i komunikacione tehnologije u Srbiji razvijaju brzo i da bez njih, po njenim rečima, društvo ne može da funkcioniše.

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržava sve aktivnosti koje se odnose na razvoj digitalne pismenosti, a sam koncept virtuelne realnosti obuhvaćen je Strategijom razvoja novih mreža”, rekla je ona.
Reljin je podsetila da je po ovogodišnjem indeksu digitalne ekonomije, Srbija na 34. mestu, od postojećih 45.

„Na listi ispod naše zemlje su mnoge informaciono razvijenije države. To je najbolji pokazatelj da je Srbija u razvijanju novih tehnologija napredovala od 2013.”, ukazala je Reljin.
Glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta Dragan Janjić rekao je da je nagrada Top 50 najboljih onlajn stvari „priznanje za višegodišnji trud” koji ta medijska kuća ulaže prenoseći informacije.

„Jako veliku pažnju obraćamo na informativni sadržaj sajta i trudimo se da na njemu ima što više zanimljivih vesti i informacija koje su važne za širu javnost, ali i za druge medije”, kazao je Janjić i dodao da je to priznanje „potvrda da se agencija Beta na pravi način bavi informacijama”.
Direktorka PC Press-a Vesna Čarknajev kazala je da je u ovogodišnji izbor za Top 50 najboljih onlajn stvari u 2018. u Srbiji ušlo više od 500.000 sajtova, naloga na društvenim mrežama i internet aplikacija.

“Imali smo težak zadatak. Najpre je publika predložila svoje favorite, a onda su članovi stručnog žirija PC Press-a izabrali top listu”, objasnila je Čarknajev.

Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *