Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Opremanje sportskog kompleksa: Za ogradu i osvetljenje 33 miliona

Za ogradu i osvetljenje 33 miliona855sportski_kompleks

Infrastrukturno opremanje budućeg sportskog kompleksa u Bečeju kod pomoćnog terena za fudbal će za 27,8 miliona dinara (33,3 miliona sa PDV-om) da radi grupa ponuđača iz Bečeja i Novog Bečeja Goran Vujkov PR postavljanje elektroinstalacija „Elektro liv“ Bečej i GP Novi Bečej d.o.o, navodi se u odluci o dodeli ugovora u postupku javne nabavke koja je objavljena 5. avgusta.

Procenjena vrednost nabavke bez PDV-a bila je 27,8 miliona dinara i samo je navedena grupa ponuđača podnela ponudu u postupku javne nabavke.

Rok za izvođenje radova je 100 dana, 90 odsto posla će da obavi „Elektro liv“, a 10 odsto GP Novi Bečej – reč je o prvoj fazi radova, o izgradnji osvetljenja i ograde.

Ugovor sa izvođačima je potpisan i prema informacijama iz lokalne samouprave, radovi bi trebalo da budu započeti uskoro.

Veći deo novca za infrastrukturno opremanje sportskog kompleksa u Bečeju obezbeđen je na javnom pozivu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u martu mesecu je opštini Bečej dodeljeno 25 miliona dinara.

Udeo opštine je u ovom projektu trebalo da bude 6 miliona dinara.

Iz opštine je ranije saopšteno da je plan da se na prostoru šumice i u okolini fudbalskog terena 2022. godine započne izgradnja sportskog kompleksa – nekoliko sportskih terena i balon sale.

Inače, zbog izgradnje tog budućeg sportskog kompleksa od aprila meseca se periodično seče granje u šumici kod kanala, a i početkom marta prošle godine organizovano je čišćenje šumice iza tribina fudbalskog stadiona u blizini pomoćnog terena za fudbal.

U dokumentaciji javne nabavke navodilo se da se sportski tereni koje je potrebno infrastrukturno opremiti, nalaze u Bečeju na katastarskoj parceli broj 5454 k.o. Bečej.

Navodi se da se ograda postavlja oko celog kompleksa na regulacionoj liniji. Visina ograde treba da bude 1,53 m, a u okviru ograde treba da se formira 5 kapija (jedna pešačka, širine 1 m i jedna klizna, širine 9 m, visina kapije je 1,83 m). Ograda se pravi od panela širine 2,5 m, visine 1,53 m od plastificirane žice. Paneli se pričvršćuju za metalne stubove, a stubovi za betonski temelj. Ukupna dužina ograde treba da bude 754 m.

Za osvetljenje pomoćnih fudbalskih terena predviđa se ukupno 8 H-16 m SIGMA čeličnih okruglih segmentnih cevastih stubova na koje će biti postavljeno ukupno 32 reflektora sa LED izvorom svetlosti. Za osvetljenje terena za rukomet predviđa se ukupno 4 H-12 m SIGMA čeličnih okruglih segmentnih cevastih stubova na koje će biti postavljeno ukupno 4 reflektora sa LED izvorom svetlosti. Za osvetljenje dva terena za košarku predviđa se ukupno 8 H-10 m SIGMA čeličnih okruglih segmentnih cevastih stubova na koje će biti postavljeno ukupno 8 reflektora sa LED izvorom svetlosti.

U tehničkom opisu se navodi da će u sportskom kompleksu – to bi trebalo da bude druga faza izgradnje – biti teren po ugledu na postojeći pomoćni teren – dimenzije 72 m x 111 m, od veštačke trave.

Oko terena celom dužinom predviđa se izgradnja visoke ograde sa pletivom za prihvat lopte sa stubovima od 6 m.

Predviđen je zatim teren za rukomet i dva terena za košarku: teren za rukomet dimenzije 22 m x 44 m i dva košarkaška terena dimenzije 19 m x 32 m po terenu.

Uz rukometne i košarkaške terene su predviđene klupe sa nadstrešnicom za ekipe.

Predviđen je i parking plato sa severne i zapadne strane, dok se sa zapadne strane predviđa prostor za kafić sa baštom, a iz bašte kafića je vizura usmerena na pomoćne terene za fudbal (lako praćenje utakmica).

Predviđeno je obavezno i kompletno ozelenjavanje prostora na kojem je planiran sportski kompleks: prvenstveno drvećem, zatim žbunjem i travnatim pokrivačem radi stvaranja zelene oaze koja poboljšava mikroklimu lokacije, vizuelno-estetski i sanitarno.

K.D.F. (Foto: A.M.)

Projekat „Odluke u ime građana 2022“ sufinansiran je iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *