Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Az elméleti tudás hasznosítása: Interaktív kert a Petofi iskolában

Interaktív kert a Petofi iskolában836interaktiv1

Az óbecsei Petofi Sándor Általános Iskolában többhavi munka eredményeként november utolsó napján beindult az Iskola a kertben, kert az iskolában elnevezésu program, azaz az interaktív kert, ahol lehetoség lesz fejleszteni a gyerekekben a természetben zajló folyamatokról való gondolkodást, a természet szeretetét, a türelmet, a matematikát, a felelosségvállalást, a fozést és az egészséges táplálkozást.

Az egyedi interaktív kert az Oktatási Minisztérium, a Kertészek Egyesülete Zenta, az óbecsei Bratstvo Általános és Középiskola, az adományozók, tanárok, kollégák és diákok segítségével valósult meg.

A programmal a Kertészek Egyesülete pályázott, értéke pedig 200 000 dinár.

Potrebic Tozsér Gabriella, a Petofi Sándor iskola igazgatónoje elmondta, hogy a diákokat különféle kérdések, feladatok, megfigyelések, csoportmunkák várják majd szerb és magyar nyelven.

„A kertben levendula, gyógynövények, teanövények lesznek, ezeket értékesíteni is kívánjuk majd a PefiPrint nyomda által nyomtatott csomagolásban, a magaságyásokban pedig zöldségféle lesz, amit a PefiFood konyhájában fel is használnak majd a gyerekek“, mondta Potrebic Tozsér.

Az iskola a kertben, kert az iskolában projekt alapötletét az a tény adta, hogy a mai gyerekek életében minimálisra csökkent az az ido, amit a természetben töltenek – ez fokozottan igaz a világjárvány idején.

Az iskola a kertben, kert az iskolában projekt célja, hogy az általános iskolás gyerekek természetismeret és biológia órán megszerzett elméleti tudását a gyakorlatban is hasznosíthatóvá tegye.

A kert „ünnepélyes megnyitóján“ jelen volt Vicsek Annamária oktatási államtitkár is.

F.D.K. (Fotó: Kovács Szilvia és Varró Tódor)

A teljes cikk a Becsei Mozaik legújabb számában, amely december 3-tól már kapható lesz az újságárusoknál.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *